15.9 C
Craiova
duminică, 6 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalArafat: Nu vom accepta ca banii pentru UPU să fie folosiţi la plata utilităţilor şi a pazei

Arafat: Nu vom accepta ca banii pentru UPU să fie folosiţi la plata utilităţilor şi a pazei

Fondurile alocate unităţilor de primiri urgenţe (UPU) trebuie utilizate exclusiv pentru pacienţii trataţi în aceste secţii, şi nu pentru plata utilităţilor sau a serviciilor de pază, le-a spus ieri secretarul de stat Raed Arafat şefilor de direcţii sanitare şi managerilor de spitale, informează Mediafax.

„Nu vom mai accepta ca din banii pentru UPU să fie decontate plăţile pentru utilităţi sau serviciile de pază, acestea fiind datoria spitalelor în întregime. Fondurile alocate unităţilor de primiri urgenţe trebuie utilizate exclusiv pentru deservirea pacienţilor trataţi în aceste secţii”, le-a spus Arafat în timpul unei videoconferinţe cu şefii direcţiilor de sănătate publică, managerii spitalelor de urgenţă şi medicii/asistenţii şefi ai UPU de la nivel naţional.

Oficialul Ministerului Sănătăţii a atenţionat reprezentanţii spitalelor şi ai autorităţilor locale sanitare asupra modului în care se fac decontările în cadrul UPU şi a cerut ca facturile trimise la minister pentru decontare să fie clare şi să evidenţieze serviciile şi analizele efectuate numai în departamentele UPU ale spitalelor.
Totodată, secretarul de stat a atras atenţia şi asupra decontărilor pentru reactivi şi analize medicale, controalele efectuate anul trecut evidenţiind situaţii neclare în unele cazuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS