29.5 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUPDATE - Fost ministru al Apărării, în atenţia anchetatorilor într-un dosar privind atribuirea de locuinţe de serviciu

UPDATE – Fost ministru al Apărării, în atenţia anchetatorilor într-un dosar privind atribuirea de locuinţe de serviciu

UPDATE (17:58) Senatorul PNL Corneliu Dobriţoiu, fost ministru al Apărării, a declarat astăzi, pentru Mediafax, că ancheta Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în care este vehiculat numele său reapare într-un „context politic” care ar putea fi legat de informaţiile privind preluarea Apărării, precizând că a respectat toate condiţiile pentru cumpărarea locuinţei. „Am respectat strict procedura de cumpărare a locuinţei de serviciu, iar verificarea condiţiilor pe care eu trebuia să le îndeplinesc în acest sens a intrat în competenţa altor structuri din Ministerul Apărării, cu care nu am fost într-o legătură de serviciu, într-o legătură de subordonare. Ceea ce mi se pare curios este că o cercetare care înţeleg că a început în 2009, iar timp de patru ani nu am fost invitat să fac vreun act de procedură, se reia tocmai astăzi, probabil într-un context politic şi mediatic … având în vedere faptul probabil că numele meu a apărut ca un posibil om care râvneşte la portofoliul Apărării”, a susţinut Dobriţoiu.

El a precizat că a făcut cerere „ca orice om, în baza legii” şi a respectat condiţiile pentru atribuirea locuinţei. Fostul ministru a menţionat că a depus cererea de cumpărare a locuinţei în anul 2006, însă la momentul respectiv nu avea o funcţie în minister care să influenţeze alocarea locuinţei.  El a mai declarat că a primit notificare din partea DNA în anul 2009, când a mers la audieri cu avocatul şi i-au fost prezentate elemente din dosar. „În urma discuţiilor de atunci nu m-a mai chemat nimeni, niciodată”, a mai spus fostul ministru. Dobriţoiu a explicat că în momentul respectiv cineva ar fi reţinut faptul că el nu ar fi avut contract de închiriere valabil la momentul cumpărării locuinţei.


(14:47) Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu este în atenţia procurorilor militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar în care sunt cercetate mai multe cadre militare, printre care şi generali, în legătură cu modul de atribuire a unor locuinţe de serviciu, informează Mediafax.ro citând surse judiciare. Potrivit acestora, procurorii militari de la DNA au început urmărirea penală pe numele generalului în rezervă Traian Pigui, suspectat de abuz în serviciu în legătură cu modul în care ar fi avizat mai multe solicitări privind atribuirea de locuinţe unor cadre militare. Procurorii militari anticorupţie verifică în acest dosar dacă şi fostul ministru al Apărării Corneliu Dobritoiu ar fi beneficiat astfel de o locuinţă. Sursele citate au arătat că în cazul lui Corneliu Dobriţoiu nu a fost începută urmărirea penală.

Mai multe cadre militare, între care şi generali, vizate în acest dosar vor fi audiate de procurorii militari de la DNA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS