17.6 C
Craiova
joi, 17 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportVicecampionii României

Vicecampionii României

http:http://www.youtube.com/watch?v=DJ-pV5N-PQs

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova au primit luni seară, în Polivalentă, medaliile de argint pentru clasarea pe un meritoriu loc doi la finalul campionatului. Elevii lui Dan Pascu şi Claudiu Mitru vor juca în toamnă în cupele europene, după mai bine de 20 de ani.

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova a încheiat luni această ediţie de campionat. Chiar dacă oltenii nu au reuşit să câştige ultimul meci oficial din acest sezon, fiind învinşi în Sala Polivalentă de Tomis Constanţa, noua campioană, scor 3-2, la final, Dan Borota şi colegii săi s-au bucurat alături de fanii din Sala Polivalentă pentru performanţa de excepţie – medalia de argint.

Craiova, o surpriză pentru toţi

Configuraţia finală a clasamentului Divizei A1, cu Tomis Constanţa pe primul loc, SCM-U Craiova pe doi, iar campioana ultimelor sezoane, Remat Zalău – pe trei, poate îi surprinde pe mulţi, care se aşteptau să vadă în înfruntarea pentru titlul naţional echipele din Constanţa şi Zalău. Acestea au dispus de cele mai mari bugete şi de cele mai solide loturi şi au disputat finala în ultimii ani.
În aceste condiţii, SCM-U Craiova, cu un lot schimbat în vară şi alcătuit din jucători experimentaţi, a început în forţă campionatul, cu o victorie pe teren propriu în faţa campioanei Remat Zalău. Oltenii au continuat în aceeaşi linie şi au încheiat turul campionatului, pe locul doi, în spatele constănţenilor.
O surpriză pentru mulţi în tur, craiovenii au devenit o echipă de temut în retur, uşor-uşor, devenind favoriţi în fiecare meci, apoi confirmându-şi statutul. Victoriile pe bandă rulantă în Polivalenta din Bănie şi succesele obţinute şi în deplasare au ajutat echipa SCM-U Craiova să se menţină pe locul doi la finalul sezonului regulat. În prima fază din play-off, Laurenţiu Vânătoru şi colegii săi au depăşit cu scorul general de 3-0 pe Unic LPS Piatra Neamţ, iar în semifinale au eliminat campioana Remat Zalău, tot cu 3-0, producând şocul campionatului.
În finală, craiovenii au câştigat trei seturi în faţa celor de la Tomis Constanţa, dar dobrogenii s-au impus cu 3-0 la general adjudecându-şi un titlu aşteptat pe patru ani. Doar două echipe au învins echipa Tomis în acest sezon, iar oltenii sunt singurii care au câştigat set la Constanţa în retur.

Pascu: Mă mândresc
cu jucătorii mei

Concluzionând, Dan Pascu, antrenorul formaţiei craiovene, a spus că rezultatul a fost peste aşteptări şi a ţinut să-şi felicite elevii: „Vreau să felicit jucătorii mei. Au dat dovadă de caracter tot sezonul. Cred că sunt puţini antrenori care se pot mândri cu asemenea echipă, jucători care nu mi-au creat probleme, care şi-au văzut de treabă, au muncit, au dorit să crească în valoare, să se vorbească frumos despre ei şi au reuşit. Împreună am format o echipă frumoasă, care promite mult şi de care sunt mândru. În al doilea rând, felicit publicul din Craiova, care ne-a susţinut în acest sezon. Nu putem decât să le promitem că şi în sezonul următor vom face jocuri frumoase şi vom încerca să ne ridicăm la pretenţiile lor“.
Căpitanul echipei, Laurenţiu Vânătoru, a recunoscut superioritatea adversarului din finală: „Echipa din Constanţa a dovedit în această finală că are valoare mare, mult peste celelalte echipe din campionat. Mulţumim publicului, care a fost extraordinar!“.
Lotul SCM-U Craiova: Laurenţiu Vânătoru, Mihai Dumitrache, Ion Ionuţ Velicu, Dan Borota, Ştefan Romanescu, Vladimir Jovic, Nicu Ghionea, Filip Todor, Teodor Milotin, Adrian Briscan, Bogdan Bratosin, Ionuţ Teleleu, Ştefan Someşan, Dragoş Toma şi Emanuel Gurschi. Antrenori: Dan Pascu, Claudiu Mitru.
La finalul meciului de luni seară, jucătorii şi staff-ul finalistelor au fost premiaţi de prefectul judeţului Dolj, Marius Deca, dar şi de un oficial al Federaţiei Române de Volei.
Chiar dacă la meci nu au asistat decât 1.000 de oameni, aceştia au fost entuziaşti, iar la final au oferit buchete de flori şi i-au aplaudat furtunos pe craioveni. Echipa din Craiova va juca în toamnă într-o cupă europeană, cel mai probabil Cupa CEV.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS