22.9 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalLegea pentru aprobarea OUG privind venitul minim garantat şi alocaţia pentru susţinerea familiei, promulgată

Legea pentru aprobarea OUG privind venitul minim garantat şi alocaţia pentru susţinerea familiei, promulgată

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat astăzi legea privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului (OUG) care modifică şi completează actul normativ privind venitul minim garantat şi pe cel privind alocaţia pentru susţinerea familiei, informează Agerpres.ro. Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea OUG nr. 42/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, precum şi pentru modificarea Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei.

Proiectul de OUG a fost iniţiat de Ministerul Muncii în luna mai, el propunând majorarea venitului minim garantat în două etape, cu 8,5%, începând cu drepturile aferente lunii iulie 2013, şi cu 4,5%, din ianuarie anul viitor. De asemenea, el prevedea majorarea limitei de venituri până la care se acordă alocaţia pentru susţinerea familiei – de la 370 lei/membru de familie la 530 lei, cu menţinerea a două intervale de venituri de la zero la 200 lei/persoană şi de la 201 lei/persoană la 530 lei, precum şi a cuantumului alocaţiei cu 30%, începând cu drepturile aferente lunii iulie 2013. Prin proiectul de ordonanţă de urgenţă s-a propus modificarea Legii nr. 416/2001 şi a Legii nr. 277/2010, pentru „acoperirea cheltuielilor suplimentare determinate de creşterile prognozate de preţuri la energie electrică şi creşterea preţului la energie electrică şi gaze naturale”, preciza Ministerul Muncii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS