15.6 C
Craiova
duminică, 6 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitate57 de percheziţii la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări

57 de percheziţii la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări

În această dimineaţă, au loc 57 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Călăraşi, Galaţi şi Argeş, la mai multe persoane bănuite de contrabandă cu ţigări şi evaziune fiscală, conform unui comunicat al Poliţiei Române.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor şi cei ai Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R., împreună cu poliţişti din cadrul I.P.J. Călăraşi şi I.P.J. Argeş efectuează în cadrul unui dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi, 34 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Călăraşi, Galaţi şi Argeş, la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de contrabandă cu ţigări şi evaziune fiscală. Totodată, sunt puse în executare 23 de autorizaţii de percheziţie emise pentru autovehiculele folosite la săvârşirea activităţii infracţionale.
La acţiune participă poliţişti din cadrul S.I.I.A.S.- I.G.P.R. şi ai serviciilor pentru acţiuni speciale din cadrul D.G.P.M.B., I.P.J. Călăraşi, I.P.J. Brăila, I.P.J. Buzău şi I.P.J. Vrancea, în total fiind angrenaţi peste 250 de poliţişti.

În fapt, persoanele vizate sunt bănuite că, în a doua jumătate a anului 2013, ar fi transportat, depozitat şi comercializat peste 2.000.000 de ţigarete de contrabandă, provenite din Republica Moldova şi Ucraina.
Prejudiciul creat prin comiterea activităţilor ilicite este estimat la 1.000.000 de lei.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., precum şi de cel al DIPI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS