19.8 C
Craiova
duminică, 6 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAna Birchall: Apreciez poziţia CE de susţinere a liberei circulaţii a lucrătorilor români şi bulgari în UE

Ana Birchall: Apreciez poziţia CE de susţinere a liberei circulaţii a lucrătorilor români şi bulgari în UE

Deputatul PSD Ana Birchall a participat la întrevederea cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Maroš Sefcovic, responsabil pentru relaţiile instituţionale şi administraţie, ce a avut loc astăzi, la Camera Deputaţilor.
„Eu am susţinut întotdeauna faptul că libera circulaţie e persoanelor dar şi a mărfurilor în UE este un drept fundamental şi una din valorile pe care UE se bazează. Din acest motiv asigurarea acestui drept este o obligaţie pentru statele membre şi nu un beneficiu pe care  unii îl acordă partenerilor din cadrul Uniunii” a susţinut în cadrul întâlnirii deputatul Ana Birchall.
„Imigranţii români şi bulgari ajută şi contribuie direct la bunăstarea statului în care emigrează. Contribuie prin taxe şi impozite şi contribuie prin multă muncă de calitate. Fiecare stat care a beneficiat de valuri de imigranţi a avut de câştigat din punct de vedere economic şi social. De aceea, tratarea problematicii liberei circulaţii a persoanelor pe teritoriul UE în mod restrictiv sau categoric, trebuie să fie ferm respinsă la toate nivelurile instituţionale ale UE” a continuat Ana Birchall.
Secretarul Comisiei pentru afaceri europene şi-a exprimat aprecierea faţă de poziţia adoptată de CE în raport cu susţinerea liberei circulaţii a lucrătorilor români şi bulgari în UE.
„Apreciez poziţia CE, exprimată inclusiv de către domnul Maroš Sefcovic, vicepreşedinte al Comisiei Europene de susţinere a liberei circulaţii a lucrătorilor români şi bulgari în UE. Sunt convinsă că această poziţie este împărtăşită de către toţi membri actuali şi viitori ai CE. Libera circulaţie a cetăţenilor UE în interiorul graniţelor UE este un drept garantat şi inalienabil care trebuie să se manifeste unitar tuturor membrilor UE, împreună cu obligaţiile care derivă din acesta” a declarat deputatul PSD Ana Birchall.
Ana Birchall, a declarat în cadrul dezbaterii că România a îndeplinit toate condiţiile şi criteriile tehnice de aderare la spaţiul Schenghen.
„În calitate de membru al Comisiei speciale pentru aderarea României la spațiul Schengen, ştiu că România, în momentul de faţă, a îndeplinit toate criteriile tehnice necesare pentru aderarea la spaţiul de securitate Schengen. Integrarea României în spaţiul Schengen este un pas firesc, care va întări statutul nostru de membru al UE şi va veni totodată în sprijinul asigurării liberei circulaţii a cetăţenilor români în UE” a mai declarat Ana Birchall, în calitate de membru al Comisiei speciale pentru aderarea României la spaţiul Schengen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS