12.6 C
Craiova
duminică, 6 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCristian Ghibu a demisionat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor

Cristian Ghibu a demisionat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor

Cristian Ghibu a declarat, miercuri, că a demisionat, din motive personale, din funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor, conform Mediafax.
El a afirmat că şi-a depus demisia „zilele acestea” şi nu a dat alte informaţii.
Născut pe 10 mai 1967 în Focşani, judeţul Vrancea, Ghibu a absolvit Facultatea de Mecanică la Universitatea Tehnică „GH. Asachi” din Iaşi.
În 2009, Ghibu a fost candidat pe un loc codaş pe lista PNL pentru europarlamentare. În prezent, el este membru al Biroului Permanent Judeţean PNL Iaşi.
De altfel, despre Cristian Ghibu presa locală scrie că este un apropiat al lui Relu Fenechiu, aceasta fiind şi explicaţia pentru care a fost numit la şefia Căilor Ferate, unde a mai activat în perioada 2008-2009, în calitate de director al Regionalei Iaşi. Potrivit declaraţiei de avere, Ghibu nu deţine nici o locuinţă, nici un teren, nu are datorii şi nici credite.
Potrivit CV-ului postat pe site-ul Ministerului Transporturilor, Cristian Ghibu a mai ocupat, între 2010-2012, un post de director adjunct în cadrul Primăriei Iaşi, la Direcţia de administrare a patrimoniului public şi privat. De altfel, cu excepţia perioadei 1993-1998 când a activat ca simplu inginer la BMW Deutschland, acesta a deţinut doar funcţii de conducere: director vânzări la SC ASAM Iaşi (1998-1999), director general la SC LEMNIS COMPANY SRL Iasi (1999-2006) şi director regional la SC AVIVA SA (2006-2008)
În mai 2012, după investirea primului cabinet Ponta, Cristian Ghibu a fost numit director general al Companiei Naţionale CFR SA, iar din ianuarie 2013, după formarea celui de-al doilea cabinet Ponta, a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor, la propunerea liberalilor, iar ulterior a fost numit şi seful comisiei de privatizare a CFR Marfă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS