4 C
Craiova
luni, 23 decembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStrategia fiscal-bugetară pentru perioada 2014-2016 în opinia pesediştilor Zgonea şi Şova

Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2014-2016 în opinia pesediştilor Zgonea şi Şova

Președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea a declarat astăzi că măsurile enunțate în Strategia Fiscal Bugetară pentru perioada 2014-2016 reprezintă angajamente asumate de USL încă din 2012. Președintele Camerei consideră că românii au votat USL pentru a pune în practică aceste măsuri.
„Strategia Fiscal Bugetară pentru perioada 2014-2016 este o nouă dovadă a faptului că USL se ține de cuvânt. Despre toate aceste lucruri, precum reducerea CAS, menținerea plafonul de 16% și introducerea impozitului diferenţiat sau reducerea impozitării pentru cei cu venituri mici, am vorbit încă din 2012, atunci când am cerut votul românilor. Oamenii ne-au votat într-un număr foarte mare pentru a pune în practică aceste angajamente.
În 2013 am reușit să atingem o serie de obiective importante ale USL și ale Programului de guvernare: reîntregirea salariilor bugetarilor, creșterea pensiilor, majorarea salariului minim, îmbunătățirea substanțială a absorbției fondurilor europene etc. Acum trebuie să mergem mai departe, să atingem punct cu punct măsurile cuprinse în Programul de guvernare și în Strategia Fiscal Bugetară 2014-2016”, a susţinut Președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea.

Vicepreședintele PSD Dan Șova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine, a declarat că prezența în Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2014-2016, a cotelor diferențiate de 8%, 12% și 16%, pentru impozitul pe venitul salarial, nu ar trebui să surprindă pe nimeni, acesta fiind unul din obiectivele pe care USL și le-a asumat în anul 2012, prezent atât în materialele electorale folosite în campanie, dar și în programul de guvernare.
„N-ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni, nici pentru PNL, faptul că PSD dorește scăderea impozitului pe venitul salarial pentru persoanele cu venituri mici. Acest lucru apare scris atât în materialele folosite în campania electorală din 2012, cât și în programul de guvernare. Tot timpul PSD a spus clar că dorește păstrarea cotei de 16%, alături de introducerea
unor cote de 8% și 12% pentru persoanele cu venituri mici. Ne-am asumat atunci această măsură, iar faptul că ea este în continuare prezentă în strategia pentru 2014-2016 demonstrează că vrem să o ducem la capăt. Până acum am reușit reîntregirea salariilor bugetarilor, indexarea pensiilor peste rata inflației, creșterea salariului minim cu 15% și a venitului minim garantat, plata arieratelor pentru medicamente, în valoare de peste 2,6 mld lei și încă 1 mld lei, plata arieratelor administrațiilor locale. Mai sunt și alte măsuri pe care Guvernul condus de premierul Ponta le-a luat și care au contribuit la creșterea economică. Acum, dacă România se află pe drumul cel bun, nu e normal ca această creștere să se simtă și în
buzunarele populației?  Guvernăm România pentru români, iar ei trebuie să simtă când economia merge bine”, a declarat Dan Șova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS