15.9 C
Craiova
sâmbătă, 5 octombrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriGuvernul se angajează în faţa FMI la "restructurarea agresivă" CFR Marfă

Guvernul se angajează în faţa FMI la „restructurarea agresivă” CFR Marfă

După eşecul privatizării de anul trecut, Guvernul are in vedere o „restructurare agresivă” a companiei CFR Marfă, care va include concedieri şi stoparea livrărilor către clienţii care au arierate, astfel încât compania să genereze excedent comercial în 2014 şi să fie privatizată în mai 2015, potrivit unui draft al scrisorii de intenţie cu FMI, conform realitatea.net.
„Pentru a asigura viabilitatea companiei CFR MARFĂ, intentionam o restructurare agresivă a companiei si continuarea procesului de privatizare”, care include reducerea de personal, vânzarea la fier vechi a vagoanelor uzate moral şi stoparea livrărilor către clienţii care au arierate, se arată în draful obţinut de HotNews.ro.
Guvernul mizează, prin aceste măsuri, obţinerea unui excedent operaţional în 2014 şi un flux pozitiv de lichidităţi. De asemenea, se are în vedere o ţintă de acumulare arierate zero.
De asemenea, statul îşi propune să stopeze acumularea de arierate ale CFR Marfă şi CFR Călători către CFR Infrastructură şi ale celor trei companii către bugetul de stat şi furnizorii de electricitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS