15.9 C
Craiova
sâmbătă, 5 octombrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMehedinţi. Campanie de informare pentru fermieri

Mehedinţi. Campanie de informare pentru fermieri

APIA Mehedinţi a demarat campania de informare a fermierilor în legătură cu depunerea cererilor de plată pe suprafaţă pentru anul 2014, sub sloganul „Eşti fermier european – depune la APIA cererea de plată!”.
Campania îi vizează pe cei 31.742 fermieri ce au depus cereri pentru această schemă de plată în anul 2013, precum şi fermierii noi ce doresc să îşi depună pentru prima dată cererea de sprijin.
Obiectivul acestei campanii de informare îl constituie derularea la timp şi corectă a procesului de absorbţie a fondurilor europene alocate sectorului agricol din România.
În cadrul campaniei de informare, fermierii sunt înştiinţaţi cu privire la termenele şi modalitatea de depunere a cererilor de plată, condiţiile de eligibilitate impuse de legislaţia europeană şi naţională, pachetele financiare ce pot fi accesate, precum şi modalităţile de accesare a acestora.
Se pune accent pe informarea eficientă a fermierilor cu privire la aplicaţia de identificare online a parcelelor agricole – IPA Online – prin care beneficiarii îşi pot vizualiza prin conexiune la internet parcelele digitizate în campania anterioară, precizează directorul Centrului Judeţean Mehedinţi, Loredana Gherasimescu.
Campania se derulează prin informări în teritoriu la nivelul comunelor efectuate de către angajaţii centrelor locale APIA, conducerea Centrului Judeţean, în colaborare cu autorităţile locale, precum şi prin transmiterea de invitaţii fermierilor, prin care sunt înştiinţaţi în legătură cu locaţia şi data la care trebuie să se prezinte pentru depunerea cererii, dar şi documentele necesare depunerii acesteia.
Tot pentru a veni în sprijinul fermierilor Conducerea APIA Mehedinţi cu sprijinul consiliului local din Municipiul Orşova, dar şi al autorităţilor Judeţene a identificat şi a găsit soluţii pentru atribuirea unui nou spaţiu pentru derularea activităţilor Centrului Local Orşova, care, până în prezent şi-a desfăşurat activitatea într-un spaţiu inadecvat unei corecte relaţionari cu fermierii.
Noul spaţiu se află pe str. Porţile de Fier nr. 32 în fosta locaţie a Poliţiei Comunitare, iar conform celor directorul Centrului Judeţean Mehedinti, Gherasimescu Loredana, Centrului Local Orşova îi sunt arondate un număr de 8 comune, la acest centru local fiind aşteptaţi peste 2.000 de fermieri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS