13.4 C
Craiova
duminică, 6 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTeodor Atanasiu: Dacă va fi dat afară de la guvernare, PNL va iniţia moţiune de cenzură

Teodor Atanasiu: Dacă va fi dat afară de la guvernare, PNL va iniţia moţiune de cenzură

Senatorul Teodor Atanasiu, propus de liberali pentru portofoliul Economiei, nu mai crede în viitorul USL-ului, acesta declarând, vineri, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că PNL va face toate demersurile pentru demiterea premierului Victor Ponta, respectiv prin iniţierea unei moţiuni de cenzură, conform Agerpres. Întrebat de jurnalişti dacă mai crede în viitorul USL-ului, Teodor Atanasiu a răspuns negativ. ‘Nu. Deci e foarte clar că cei de la PSD, când au făcut USD-ul, nu l-au făcut că mai cred în viitorul USL. E ca şi cum mai crezi în căsnicie şi te afişezi cu amanta. ‘Ceea ce e foarte clar pentru noi e că populaţia ne-a dat voturile pe USL, ca să guvernăm împreună. Dacă domnii ăştia vor să ne dea afară, nu e niciun fel de problemă, numai că guvernul devine ilegitim în acest caz. Nu mă aştept ca Victor Ponta să aibă vreun scrupul şi să-şi dea o demisie, în schimb, vom face noi toate demersurile necesare pentru a-l demite’, a declarat Atanasiu. Întrebat care ar fi aceste demersuri, liberalul a răspuns că moţiunea de cenzură.

Teodor Atanasiu a menţionat că moţiunea de cenzură va fi iniţiată de către liberali şi că va fi depusă atunci când PNL va considera că se întrunesc condiţiile ca aceasta să şi treacă. Atanasiu a apreciat că nu există nici o şansă ca Victor Ponta să-l numească pe Klaus Iohannis vicepremier şi ministru de interne. „Domnul Ponta ştia de la început că nu va face acest lucru. A tras numai de timp, căutând tot felul de explicaţii”, a opinat Atanasiu. Acesta susţine că Iohannis nu este dorit de către social-democraţi ministru de interne în condiţiile în care este an electoral.

În ceea ce priveşte USD, Atanasiu a susţinut că scopul constituirii acesteia s-a văzut la votul în Parlament în cazul deputatului Vlad Cozma.
Liberalul este de părere că dacă Victor Ponta ‘pică din premier, pică şi din preşedinte de partid’.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS