23.4 C
Craiova
miercuri, 2 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalCearta dintre vecini a transformat drobul de sare intr-o gramada de fin

Cearta dintre vecini a transformat drobul de sare intr-o gramada de fin

• Unul dintre sateni se teme ca furajele vecinului
sint prea aproape de cosul lui de fum si ca s-ar putea
sa „arda ca sobolanii“ • A sesizat toate autoritatile,
dar crede ca totul este in zadar • „Piritul“ a acoperit finarul si a mutat paiele si cocenii • Reclamantul nu este nici asa multumit
• Celebra poveste cu drobul de sare revine in actualitate la Bucovat

O cearta intre doi sateni din Bucovat, ale caror locuinte sint despartite de un gard, a pus pe jar autoritatile locale si judetene. Motivul, o gramada de furaje depozitate intr-un finar, la distanta mica de un cos de fum. Unul dintre vecini crede ca o scinteie poate produce in orice moment un incendiu devastator, celalalt ca a facut tot posibilul ca „deflagratia“ sa nu se produca. Traian Gruia locuieste la citeva sute de metri de primarie si de citva timp nu mai doarme noaptea, iar cind atipeste viseaza numai flacari. „Vecinul meu a facut un finar din lemne si l-a umplut cu sapte-opt tone de fin si de coceni. La trei metri de acest arsenal de nutret este cosul de la soba din bucataria mea si o scinteie, un scurtcircuit, un trasnet sau o mina criminala pot produce oricind un incendiu. Nu mai pot dormi noaptea in casa, cu copiii si cu nepotii mei, in total sapte persoane si trei familii, de frica“, spune Traian Gruia.

Desi furajele au fost mutate si finarul protejat, disputa continua

In urma sesizarilor trimise la primarie, politie si pompieri, o echipa mixta s-a deplasat la fata locului. S-a constatat astfel ca Ion Tilvic, posesorul furajelor, nu a respectat distanta de 15 metri fata de bucataria vecinului. I s-a pus in vedere ca in termen de o luna sa ia masuri pentru ca pericolul unui incendiu sa fie inlaturat. „Am inchis tot finarul si am mutat paiele si cocenii mult mai in spate. Sint mai mult de 15 metri de la cos. Nu am ce sa mai fac acum. Dar nu cred ca este nici un pericol, pentru ca de ani de zile depozitez furajele acolo si nu s-a intimplat nimic pina acum. Vecinul are pica pe mine de altceva, nu ca i-ar fi frica de vreun incendiu. Daca se temea de foc, putea sa puna o teava mai inalta la cos si nu mai era nici un pericol“, spune Ion Tilvic. Masurile prin care acesta a acoperit cu scinduri partile laterale ale finarului si a mutat furajele mai departe nu l-au multumit in nici un fel pe petent. „Voi face demersuri la primul ministru pentru a se rezolva aceasta problema. Nu pot sa astept pina cind gospodaria mea va fi facuta scrum“, a spus Traian Gruia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS