29.5 C
Craiova
sâmbătă, 28 septembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriIsărescu: Populaţia trebuie să aibă educaţie financiară pentru a face faţă complexităţii pieţei

Isărescu: Populaţia trebuie să aibă educaţie financiară pentru a face faţă complexităţii pieţei

Populaţia trebuie să cunoască noţiuni economico-financiare pentru a face faţă complexităţii produselor financiare, a afirmat guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, arătând că cele mai recente analize ale Comisiei Europene subliniază rolul pe care nivelul redus al cunoştinţelor l-a avut în criza globală, potrivit Mediafax.ro. „Cele mai recente evaluări şi analize ale Comisiei Europene subliniază rolul pe care nivelul scăzut al cunoştinţelor economice, financiare l-a avut în amplificarea impactului crizei globale. Cu toate că Uniunea Europeană acordă o atenţie sporită educaţiei financiare în ultimii ani, multe state europene încă nu răspund adecvat la această problemă, iar populaţia nu deţine încă suficiente cunoştinţe care s-o ajute să înţeleagă serviciile şi produsele financiare pentru a lua deciziile corecte”, a declarat joi Isărescu la conferinţa internaţională „Educaţia financiară: investiţie în viitorul societăţii”, organizată sub egida Global Money Week de către Banca Naţională a României în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi cu sprijinul Child & Youth Finance International, Junior Achievement România şi Visa Europe.

El a reluat informaţia potrivit căreia, în cadrul unui sondaj realizat de Banca Mondială despre cunoştinţele financiare ale populaţiei, indicele pentru România se situează la poziţia 31, pe o scară de la 0 la 100, sub medie.

Totodată, a amintit că banca centrală şi-a asumat, începând din 2008, o strategie de susţinere a educaţiei economico-financiare şi a proiectelor care urmăresc distribuirea cât mai largă a informaţiilor şi principiilor de bază ale economiei pentru educarea tinerilor.

„În această săptămână, sub egida Global Money Week, în toată reţeaua editorială a Băncii Naţionale a României se derulează vizite la sediile BNR, la sediul central şi în sucursale, prezentări şi vizionări de filme privind istoria banilor, elemente de siguranţă a bancnotelor. Conferinţa de astăzi face parte din această suită”, a menţionat şeful BNR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS