17.8 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCraiova: Iniţiere în proiectul european de generare a Reţelei de Turism Integrat Transfrontalier

Craiova: Iniţiere în proiectul european de generare a Reţelei de Turism Integrat Transfrontalier

În urma acordului la nivelul primilor miniştri ai recentei reuniuni trilaterale România-Bulgaria-Serbia, Craiova revine în centrul eforturilor de relansare economică, sprijinite a avea loc prin implementarea în curs a Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD).

Astfel, în vederea operaţionalizării Centrului Transfrontalier de Competitivitate şi Training SUERD, în data de 21 martie 2014, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj, va avea loc evenimentul de lansare al acestei iniţiative, destinată să se racordeze la cei doi mari centri de decizie şi proiectare din landul Baden Wurttemberg şi din cadrul Municipalităţii Viena şi să asigure reunirea expertizei şi potenţialului de business la nivel zonal şi în strânsă cooperare cu subregiunile în oglindă din Bulgaria şi Serbia. Acest moment se va petrece în cadrul proiectului european de generare a Reţelei de Turism Integrat Transfrontalier, coordonat de Fundaţia “Acţiunea Ecologică Română” şi partenerii internaţionali ai acesteia. Aceste centre de competitivitate şi training SUERD formează Platforma Comunităţilor Locale Riverane Dunării (CLDR România), care este veriga românească a Platformei Urbane a Regiunii Dunării de la Viena, fondată de Consiliul Oraşelor şi Regiunilor Dunărene în cooperare cu Coordonatorul pentru Cooperare SUERD.

Toate cadrele universitare, cercetătorii, specialiştii, doctoranzii, consultanţii sau managerii din sectorul public sau privat au oportunitatea să participe la o Sesiune specială de Informare şi Training pentru Experţi SUERD, în Craiova, în data de 22 martie 2014, între orele 9.30-13.30, organizată în parteneriat cu Academia Română prin Centrul de Biodiversitate “Acad. David Davidescu”, GIEDD şi “Acţiunea Ecologică Română”, precum şi a altor distinşi parteneri şi colaboratori din cadrul Universităţii din Craiova şi al agenţiilor Madival Proiect Consulting – Craiova şi Preciss Consulting – Bucuresti.    

În urma absolvirii acestui modul, participanţii vor primi Certificate eliberate în co-tutela de Academia Română şi Catedra Internaţională Onorifică în sprijinul SUERD “Jean Bart” şi vor fi cooptati să lucreze în cadrul Centrului Transfrontalier de Competitivitate şi Training SUERD, având drept obiectiv central agregarea hub-ului de inovare dunărean Bucureşti-Craiova-Calafat-Vidin-Belgrad-Novi Sad. În cadrul SUERD, amintim că Bulgaria gestionează împreună cu România axa prioritară pentru Cultură-Turism, iar Serbia pe cea de Cercetare, Educaţie şi IT&C, gestionată împreună cu Slovacia, iar toate cele 41 de judeţe ale Romaniei sunt potenţiali beneficiari ai finanţărilor proiectelor cu impact dunărean.

Totodată, în perioada martie-mai 2014, la Bucureşti, cu sprijinul Consiliului Consultativ SUERD, urmează să se constituie Grupurile Mixte de Lucru (Task-Force), care vor decide asupra proiectelor majore pe care România le poate susţine spre finantare în raport cu axele prioritare şi Comisia Europeană, în ajunul desfăşurării Forumului Anual al Dunării (Viena, iunie 2014), experţii formaţi putând propune idei de proiect.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS