15.6 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDavid Cameron îndeamnă G7 să discute "excluderea permanentă a Rusiei" din G8

David Cameron îndeamnă G7 să discute „excluderea permanentă a Rusiei” din G8

Premierul britanic David Cameron a declarat, miercuri, că summitul G7, convocat luni la Haga de către președintele american Barack Obama, ar trebui să discute „excluderea permanentă a Rusiei” din G8, informează AFP, citată de B1TV.

„Eu cred că este important ca noi să acţionăm împreună cu aliaţii şi partenerii noştri şi să discutăm dacă este convenabil sau nu ca Rusia să fie exclusă în mod permanent din G8, în cazul în care sunt adoptate alte măsuri”, a declarat premierul britanic.

Obama a invitat liderii G7 şi Uniunii Europene (UE) să se reunească săptămâna viitoare la Haga, în cadrul Summitului privind Securitatea Nucleară, pentru a discuta despre situaţia din Ucraina.

Expulzarea Rusiei din grupul celor mai industrializate state, la care a aderat ca membru cu drepturi depline în 2002, este una dintre sancţiunile internaţionale luate în considerare în urma alipirii Crimeei la Rusia marţi.

În semn de protest faţă de încălcarea suveranităţii Ucrainei de către Moscova, celelalte șapte state membre, Canada, Franţa, Italia, Japonia, Marea Britanie şi Statele Unite, și-au suspendat participarea la reuniunile în vederea pregătirii summitului G8 prevăzut în iunie la Soci, în Rusia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS