15.3 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljIncompatibilitate pentru doi primari şi un consilier local din Dolj şi Gorj

Incompatibilitate pentru doi primari şi un consilier local din Dolj şi Gorj

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul a doi primari şi un consilier local din Oltenia, ca urmare a exercitării simultane de funcții și calități, încălcând, astfel Legea nr. 161/2003.

– Marian Ardeiu, primar al comunei Samarinești, judeţul  Gorj, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 15 februarie 2012, întrucât deține, simultan, atât funcția de primar, cât și calitatea de comerciant persoană fizică, respectiv titular al Ardeiu Marian Întreprindere Individuală.

– Ionel Nedelcu, primar al comunei Rojiște, judeţul Dolj, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 7 septembrie 2012 – 30 septembrie 2013, întrucât, simultan cu funcția de primar a deținut și fucția de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Rojiște.
– Ion Ungureanu, consilier local în cadrul Consiliului Local Teasc, judeţul Dolj, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 19 iunie 2008, întrucât, simultan cu funcția de Consilier local în cadrul Consiliului Local Teasc, deține și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aparatului propriu al Consiliului Local al Comunei Teasc.
Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Dintre acestea, Ion Ungureanu nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS