26.2 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportAu fost mai pragmatici

Au fost mai pragmatici

Numeroasele indisponibilitati din lot l-au determinat pe antrenorul nationalei de tineret a Romaniei, Ion Moldovan, sa alcatuiasca o formatie improvizata in partida cu reprezentativa Frantei. Din acest motiv, dar si pentru ca reprezentativa „cocosului galic“ este alcatuita in cea mai mare parte din jucatori care evolueaza la formatii de prim rang din Europa, echipa noastra a pierdut partida cu 1-0, compromitindu-si astfel in buna masura sansele de calificare la turneul final al CE.

Luind in considerare posesia balonului, prima repriza a fost echilibrata, cu o usoara dominare din partea Romaniei, dar, in timp ce tricolorii nu au reusit sa-si creeze nici o mare ocazie de gol, francezii au avut vreo trei astfel de oportunitati. Singurul gol al partidei a fost marcat in minutul zece de Malbranque, care a trimis o „torpila“ de la 20 de metri direct in vinclul portii lui Curca.

Repriza a doua a apartinut in totalitate romanilor, care si-au dominat cu autoritate adversarii, dar numai teritorial. Din pacate, francezii, foarte pragmatici, s-au aparat exact si, in aceste conditii, fotbalistii romani s-au vazut nevoiti sa utilizeze suturile de la distanta. Cea mai mare ocazie de gol a echipei noastre s-a produs in minutul 48, cind C. Munteanu a sutat puternic de la 18 metri, dar mingea a lovit bara.

Trebuie sa precizam ca prestatia centralului maghiar A. Hanacseh a fost sub orice critica. Arbitrul a refuzat in minutul 5 sa acorde un penalti Romaniei la un fault in careu asupra lui Cl. Dragan, fluierind in schimb pe parcursul partidei peste 80 de infractiuni, cu toate ca pe teren nu a fost macel ci, din contra, jucatorii si-au vazut de joc.

Evolutia celor doi fotbalisti ai Universitatii care au jucat in acest meci, Burca si Grigorie, o apreciem ca buna, cu un plus pentru ultimul, ale carui incursiuni pe partea dreapta au creat deseori panica in rindul defensivei franceze. Meciul retur se va disputa pe 14 noiembrie, de la ora 18.30, la Brest.

Celelalte rezultate din meciurile de baraj: Suedia – Belgia 3-2, Olanda – Anglia 2-2, Grecia – Turcia 3-0, Croatia – Cehia 1-1, Polonia – Italia 2-5, Spania – Portugalia 2-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS