29.5 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLUXTEN trece, gropile ramin

LUXTEN trece, gropile ramin

Asfaltul si trotuarele de pe strazile Opanez si Nicolae Banescu, din cartierul craiovean George Enescu, arata ca dupa bombardament.

Incepind cu 7 septembrie 2004, muncitorii LUXTEN au pus pichamerele in functiune si au spart strazile si trotuarele din aceasta zona. Au lasat in urma mormane de nisip, gramezi de pietre, iar oamenii asteapta o minune pentru ca gropile sa se astupe singure peste noapte. Angajatii LUXTEN nu au montat stilpi, au facut „doar“ niste lucrari in pamint… si au plecat. La mai bine de trei saptamini de la aceasta intimplare, gropile sint la locul lor, iar de lumina nici nu poate fi vorba.

La insistentele locuitorilor din zona, angajatii LUXTEN s-au prezentat intr-un tirziu la fata locului. Au introdus niste tuburi in pamint si au astupat citeva din santurile pe care le facusera prin gradinile oamenilor. „Au venit si au spart zile in sir asfaltul, dupa care au plecat. Au lasat in urma adevarate transee de-a lungul drumului si trotuarelor. Speram sa ne monteze stilpi, sa avem si noi lumina pe strazi. Au trecut peste trei saptamini si nici macar nu au venit sa astupe gropile“, a spus dezamagit Ionel Braica, unul dintre locatarii din zona.

Referitor la aceste lucrari, directorul executiv al LUXTEN Craiova, George Manasia, a declarat: „De fapt, nu noi sintem cei care trebuie sa asfaltam acele gropi. Avem contracte incheiate in acest sens, dar de obicei nu se asfalteaza decit dupa vreo doua saptamini. Noi avem obligatia sa adunam pamintul si bucatile de asfalt, adica sa curatam locul unde am lucrat, dar este foarte greu de realizat aceasta operatiune pentru ca nu avem oameni si masini suficiente“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS