Filarmonica „Oltenia“ și Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri“ își deschid, la începutul lunii octombrie, noile stagiuni.
Orchestra Simfonică a Filarmonicii, avându-l la pupitrul dirijoral pe Theo Wolters (Olanda), alături de solista Alina Bercu (pian) vor marca începutul serilor de muzică, vineri, 3 octombrie, de la ora 19.00, cu un concert simfonic extraordinar. Uvertura operei „Così fan tutte“, K. 588, Concertul nr. 23 în La major pentru pian şi orchestră, K. 488 de Wolfgang Amadeus Mozart și Simfonia a VI-a în Si minor, op. 74, „Patetica“ de Piotr Ilici Ceaikovski vor încânta publicul meloman în prima seară de concerte din cadrul noii stagiuni a Filarmonicii „Oltenia“.
Preţurile biletelor sunt de 20 de lei și 15 lei pentru elevi, studenţi, pensionari, concertul fiind inclus în abonament.
Și cei mici se vor reîntâlni, începând de duminică, 5 octombrie, în lumea poveștilor cu păpușile și mânuitorii lor. La ora 11.00, când va bate gongul și cortina se va ridica va intra în scenă Pinocchio, într-un spectacol care îi poartă numele, adaptare după Carlo Collodi, cu scenariul și regia purtând semnătura lui Cristian Pepino, scenografia Cristina Peppino. Reprezentația deține Premiul de Excelență și Premiul pentru Regie (Cristian Pepino) și Premiul pentru cea mai bună actriță (Rodica Prisăcaru), obținute la Festivalul „Golden Mongolia“ de la Shanghai. Categoriile de bilete sunt 5 lei, 7 lei şi 10 lei. Pentru grupurile organizate, biletul este 5 lei.
„Colibri“, în „povești“ la Alba Iulia
Până atunci, Teatrul pentru copii şi tineret „Colibri“ face un popas la Alba Iulia, unde participă, în perioada 2 – 4 octombrie, la Festivalul Internaţional de Teatru „Poveşti“, cu spectacolul „Fata babei şi Fata moşneagului“ şi cu atelierul de iniţiere în jurnalism cultural „Povestim poveşti“, coordonat de Adriana Teodorescu, managerul Teatrului „Colibri“.
Reprezentaţia „Fata babei şi Fata moşneagului“ este o dramatizare de Valentin Dobrescu după Ion Creangă, în regia lui Todor Valov din Bulgaria. Scenografia este creată de Stefka Kyuvlieva, iar muzica îi aparţine lui Alin Macovei-Moraru. Viaţă poveştii dau: Oana Stancu, Alis Ianoş, Rodica Prisăcaru, Ionica Dobrescu, Mugur Prisăcaru, Adriana Ioncu, Daniel Mirea. În 2011, spectacolul a fost distins cu Premiul pentru cea mai bună regie (Todor Valov) şi cu Premiul pentru creaţie de păpuşi (Stefka Kyuvlieva), la Festivalul Internaţional „Scânteia de aur“ de la Kragujevac – Serbia.