Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânatpentru a doua oară, în cursul acestei zile, pronunţarea sentinţei în dosarul „Pavel”. Procesul vizează infracţiuni de abuz în serviciu şi corupţie, principalul acuzat fiind edilul comunei gorjene Peştişani, Florin Ion Pavel. Primarul a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj sub acuzaţiile de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, luare de mită şi neglijenţă în serviciu. Senatorul Dian Popescu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, uz de fals şi dare de mită, iar fratele acestuia, Titus Popescu, a fost trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. A mai fost judecat dirigintele de şantier Nicolae Isar, acuzat de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave şi fals material în înscrisuri oficiale.
Dare şi luare de mită
Printre cei trimişi în judecată se află şi omul de afaceri Dan Radu Floarea, care este acuzat de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, uz de fals şi dare de mită. De asemenea, Dumitru Pârvulescu are calitate de inculpat în acelaşi dosar, şi este acuzat de instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave. Dumitru Pârvulescu este directorul general al Direcţiei Generale Management şi Domeniilor Reglementate Specific din cadrul Ministerului de Finanţe şi fost director adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj.
Oficialul a intervenit în realizarea contractului de cesiune de creanţă între Primăria Peştişani şi două persoane fizice. La rândul său, primarul Florin Pavel s-a implicat în efectuarea unor plăţi pentru lucrări neefectuate către firmele lui Dian Popescu, respectiv a lui Dan Floarea. Firma politicianului executa baza sportivă din comună, în timp ce Floarea a fost angajat să construiască un campus şcolar. Ambele investiţii sunt în prezent nefinalizate. Primarul a stat nouă luni în arest, dar a revenit la primărie, unde îşi aşteaptă sentinţa.
Dosarul se află la prima instanţă de judecată, fiind strămutat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după ce Dian Popescu a devenit parlamentar.
Editor: Anca Dumitraşcu