Bienala Națională de Arhitectură (BNA), manifestare aflată la a XI-a ediție, a poposit ieri în Bănie, în holul central al Universității, cu o expoziție itinerantă.
Cei care vor trece pragul instituției de învățământ vor putea vedea lucrări ori publicaţii editate în ultimii doi ani de arhitecţi cu drept de semnătură, urbanişti, arhitecţi de interior, conductori arhitecţi, designeri, scenografi, restauratori, istorici şi critici de artă şi arhitectură.
Printre exponate se regăsesc lucrări premiate în cadrul galei Bienalei Naţionale de Arhitectură, desfășurată la București, pe 16 octombrie, la Teatrul Național „I.L. Caragiale“. Au fost acordate 12 distincții: câte două premii pentru secțiunile „Arhitectura locuinței“, respectiv „Publicații de arhitectură“, câte un premiu pentru „Arhitectura dotărilor comunitare şi de producţie“, „Arhitectura patrimoniului cultural“, „Arhitectura spaţiului interior“, „Arhitectura spaţiului public și urbanismul“, medalia preşedintelui Uniunii Arhitecților din România, Premiul Preşedintelui de Onoare al BNA 2014 şi în premieră două Medalii „Opera Omnia“, ce au fost atribuite arhitecților Sever Nițu și Emil Barbu Popescu.
„Bienala Națională de Arhitectură adună exponate ale tuturor arhitecților din țară care au dorit să participe, care și-au manifestat această dorință și neliniște pentru ce se întâmplă în țară din punct de vedere al arhitecturii urbanistice.
Operațiunea de analiză a fost destul de greoaie. Juriile au fost conduse de personalități ale arhitecturii din țară și străinătate. Lucrările sunt deosebit de interesante. Bienala este cartea noastră de vizită. Ea adună în expoziție cele mai bune proiecte realizate complet: arhitectura locuinței, a dotărilor comunitare și de producție, de interior, spațiu public și urbanism și proiecte de restaurare, foarte importante. În Craiova se fac restaurări. Dar parcă prea am colorat orașul acesta, care nu a fost niciodată așa, și mă refer la Muzeul de Artă și Biserica Mântuleasa. Nu putem să ne batem joc de prestanța arhitecturii. Tocmai de aceea am adus în expoziția Bienalei lucrări importante care țin de arhitectura patrimoniului cultural. Publicul de aici și din toată țara trebuie să facă un exercițiu de culturalizare. Este însă și interesul nostru de a ne alege elitele prin aceste concursuri și de a ne face cunoscuți publicului larg, care are nevoie de noi“, a precizat preşedintele Filialei Euroregionale Sud-Vest Oltenia a Uniunii Arhitecţilor din România, Pavel Popescu, cel care în 1998 a adus pentru prima dată Bienala Națională a Arhitecților din București la Craiova.
Expoziția din holul central al Universității din Craiova poate fi vizitată zilnic, între orele 9.00 – 18.00, până luni, 10 noiembrie. După Bănie, expoziția Bienalei Naționale a Arhitecților ajunge la Sibiu. Până pe 20 decembrie, aceasta își va continua itinerariul în țară și peste hotare.
Bienala Națională de Arhitectură, la Craiova
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei