4.5 C
Craiova
sâmbătă, 16 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjModernizări pentru scăderea cheltuielilor la Ambulanţă

Modernizări pentru scăderea cheltuielilor la Ambulanţă

niculescu ambulanta

Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj a finalizat recent mai multe investiţii care vor contribui la scăderea cheltuielilor cu perfecţionarea personalului. Marinică Niculescu (foto), managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, a declarat că angajaţii unităţii au la dispoziţie o sală de training şi una de relaxare. Potrivit acestuia, sala de training este dotată cu un manechin a cărui valoare este de circa 20.000 de lei, angajaţii putând să beneficieze aici de o pregătire profesională continuă. În cursul săptămânii viitoare, medicii de la SJA Gorj vor participa la o instruire privind coordonarea în situaţii de urgenţă. În ceea ce priveşte sala de relaxare, managerul SJA Gorj a precizat că a fost amenajată pentru ca tot personalul unităţii să se poată destinde între intervenţii. Amenajarea celor două săli a fost cuprinsă în lucrările de reabilitare a sediului, valoarea totală fiind de circa 60.000 de lei.

Perfecţionare la sediu

Marinică Niculescu a declarat că amenajarea spaţiilor era necesară, având în vedere că an de an 60% – 70% dintre angajaţi sunt trimişi la cursuri de specializare în afara judeţului.
„Am amenajat sala de training cu scopul de a scădea cheltuielile materiale fiindcă până acum noi trimiteam angajaţii la cursuri specializate în diverse locaţii unde erau atât cheltuieli de transport, cât şi de cazare. În 2012, am trimis la specializare cam 70% din angajaţi (…) Sala de training este dotată cu diverse materiale şi aici oamenii pot să facă o pregătire profesională continuă. Avem inclusiv un manechin profesional, care a costat circa 20.000 de lei. Săptămâna viitoare vor participa numai medicii la un training pe plan roşu pentru că dumnealor sunt coordonatori. Vreau să avem o coordonare foarte bună şi rapiditate de intervenţie, să nu mai avem aşa-zisele bâlbe. Oamenii trebuie să fie destul de bine pregătiţi ca să ştie ce au de făcut în asemenea situaţii, pentru că nu este uşor să faci o intervenţie pe plan roşu. Este destul de complicat, chiar dacă ne depăşeşte capacitatea de intervenţie trebuie să ştii pe cine să alertezi. Acest curs pe plan roşu se face de trainerii de la regiunea sud-vest Oltenia, care coordonează tot, inclusiv SMURD, pe partea aeriană. Sunt nişte timpi morţi între intervenţii, oamenii se pot şi odihni şi în altă încăpere pot sta la televizor. Mai ales acum pentru şoferi e greu, în sezonul rece, conduc pe timp de ceaţă şi când vii deja înnebunit de la fiecare caz să poţi să te destinzi. Nu ştiu dacă sunt şi în alte judeţe astfel de săli, nu am luat planul de la nimeni“, a spus Marinică Niculescu.

 

Ambulanţe noi

Managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj a precizat că şefii Ministerului Sănătăţii au confirmat faptul că în luna decembrie vor ajunge în Gorj şase ambulanţe noi. „Acum avem 34 de ambulanţe şi am mai făcut solicitare, am mai cerut încă şase ambulanţe. De altfel, avem şi o promisiune fermă a ministrului sănătăţii că judeţul Gorj va fi dotat în decembrie cu şase ambulanţe noi. Niciodată numărul autosanitarelor nu e suficient, dar ne ajută enorm cele care vor sosi, gândiţi-vă că avem ambulanţe funcţionale încă din anul 2000. Cele mai multe sunt luate în 2007, cele care au 14 ani sunt foarte uzate, sunt uzate şi cele din 2007 pentru că s-au făcut foarte mulţi kilometri, având în vedere că noi facem transporturi sanitare la distanţe foarte lungi, cu excepţia Craiovei, care este cea mai apropiată localitate, noi facem transport de bolnavi la Bucureşti, Timişoara, Târgu-Mureş, Cluj, distanţele sunt aproximativ egale, în jur de 300 de kilometri“, a mai declarat Marinică Niculescu, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS