1.7 C
Craiova
vineri, 13 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAsociaţii lui Ciurel junior, în afaceri cu CEO

Asociaţii lui Ciurel junior, în afaceri cu CEO

Laurenţiu Ciurel spune că majoritatea contractelor au fost  acordate când nu era în sistem
Laurenţiu Ciurel spune că majoritatea contractelor au fost
acordate când nu era în sistem

Asociaţii lui Ciurel junior la firma Katal Construct SRL Târgu Jiu au primit contracte la Complexul Energetic Oltenia (CEO). La societatea respectivă a fost director o perioadă scurtă de timp (2010 – 2011) şi Laurenţiu Ciurel, actualul manager al CEO. Oamenii de afaceri Adrian Theodor Niculescu, Gheorghe Vlădoiu şi Dumitru Ştefuţi, respectiv Cătălin Ciurel, fiul lui Laurenţiu Ciurel, au fost asociaţi la firma Katal Construct SRL, aceştia fiind practic şefii lui Laurenţiu Ciurel, cât timp acesta a îndeplinit funcţia de director. Doi dintre asociaţi au primit contracte în minerit. Astfel, Dumitru Ştefuţi, care este patronul Stefi Company SRL, a derulat mai multe contracte cu CEO, ultimul primit în iulie 2014. Mai multe milioane de lei au fost primite de firma lui Ştefuţi, în urma lucrării de închidere și ecologizare a depozitului de zgură şi cenuşă Cicani-Beterega. De asemenea, Stefi Company a mai derulat contracte pentru servicii de transport cărbune la Motru, la depozitul de cărbune al Carierei Roşiuţa, precum şi lucrări de amenajare a depozitului de cărbune sau de construcţii la vatra de sat din Drăgoieni. La rândul său, Theodor Niculescu deține societatea Adumit Company SRL. În 2012, Adumit Company a beneficiat de un contract în valoare de aproape 1,4 milioane de lei, pentru reparația unei căi de rulare la o mașină de scos cărbune. În toamna lui 2013, CEO i-a acordat aceleiaşi firme un contract de aproape 95.000 de lei pentru modernizarea incintei sociale la Cariera Tismana I.

Ciurel spune că fiul său nu a avut contracte în minerit

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat nu s-a aflat în conflict de interese în această situaţie şi că fiul său nu a beneficiat de contracte în minerit. Ciurel mai susţine că majoritatea contractelor obţinute de firmele celor doi asociaţi de la firma fiului său au fost primite când nu mai lucra în sistemul minier şi în energie. „Această firmă nu aparţinea în întregime fiului meu, el mai având trei sau patru asociaţi. Doi dintre aceştia mai sunt acţionari şi la alte companii, complet diferite, unde fiul meu nu este acţionar. Până în prezent, începând din 2007 şi până în 2014, au avut contracte cu fostele entităţi din minerit şi energie sau cu CEO. Trebuie să menţionez că nu am avut niciodată vreun contract cu vreo companie în care să fie acţionar fiul meu. Nu am nici un fel de conflict de interese sau probleme cu acordarea contractelor. Ţin să reamintesc că în acest mandat al meu tocmai asta am încercat să elimin, şi anume acordarea contractelor pe alte criterii decât cele legale şi normale. Aş mai putea să spun că, mai mult, grosul contractelor pe care acea firmă a asociaţilor fiului meu le-a avut în minerit şi energie au fost semnate în perioada 2009–2012, când eu nu aveam nici un fel de funcţie, nici măcar nu eram în sistem“, a precizat Laurenţiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia. Firma Katal Construct SRL a fost înfiinţată în 2008. În ultimii trei ani a mers numai pe pierdere. În cei şase ani de funcţionare nu a avut decât un singur angajat, cel mai probabil Laurenţiu Ciurel, în perioada pe care şi-a consemnat-o în
CV-ul postat pe site-ul CEO. Domeniul de activitate al firmei este comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare. De amintit şi că Laurenţiu Ciurel este urmărit penal în dosarul „Şova“ pentru modul în care s-a derulat achiziţia de servicii de asistenţă juridică la Complexul Energetic Rovinari, unde a fost director. Ancheta este instrumentată de DNA, iar infracţiunea este de abuz în serviciu. Potrivit DNA, suma totală reprezentând folos necuvenit în favoarea SCA „Şova şi Asociaţii“, ca urmare a contractelor de asistenţă juridică încheiate cu complexurile energetice Turceni şi Rovinari, este estimată la valoarea de 3.455.754 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS