10.3 C
Craiova
joi, 3 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocal24 de agenti economici au fost sanctionati

24 de agenti economici au fost sanctionati

36 de unitati scolare din judetul Mehedinti au fost verificate in aceasta perioada, in scopul constatarii legalitatii amplasarii chioscurilor in incinta sau in vecinatatea unitatilor de invatamint. Controlul a scos la iveala numeroase deficiente, care puteau sa puna in pericol sanatatea elevilor, dar si securitatea acestora, unele chioscuri fiind amplasate chiar pe scara de evacuare in caz de incendiu.

Lipsa contractelor de inchiriere pentru spatiile destinate comercializarii produselor alimentare a fost constatata la Scolile generale nr. 4 si nr. 9; contracte de inchiriere expirate au fost descoperite la Scoala generala nr. 6, la Grupul Scolar „Domnul Tudor“ – toate din Drobeta Turnu Severin, si la Liceul din Vinju Mare (SC ACORD SRL). Consiliul Local Vinju Mare a retras avizul de functionare al acestei societati, in urma neregulilor constatate. S-a constatat expirarea contractului de inchiriere, incheiat intre Scoala generala Strehaia si SC AURORA SA. Unele chioscuri au fost amplasate chiar in spatiile de evacuare din unitatile de invatamint- Scoala generala nr. 11 si Liceul „Gheorghe Titeica“, desi acest lucru era interzis.

Produsele alimentare expirate au fost scoase

de la comercializare

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Mehedinti au gasit la comercializare, in aceste chioscuri, produse cu abateri de informare-etichetare, dar si produse cu termenul de valabilitate depasit. Ei au constatat si nerespectarea conditiilor igienico-sanitare elementare, pentru fabricarea produselor alimentare si prestarea serviciilor, lipsa autorizatiilor sanitare de functionare si a celor sanitar-veterinare. S-a dispus suspendarea temporara a activitatii, pina la intrarea in legalitate a chioscurilor deschise la Colegiul „Traian“, apartinind SC AURORA SA, la Scoala generala nr. 6, apartinind SC GORE ROX SRL, la Scoala generala nr. 15- SC CRIN IMPORT-EXPORT SRL. De asemenea, a fost oprita fabricatia produselor de patiserie la asociatia familiala „Cornea“, care isi desfasura activitatea la Scoala generala nr. 16 si a fost oprita activitatea de prestare a serviciilor de alimentatie publica la cantina agentiei teritoriale a taberelor si turismului scolar din Drobeta Turnu Severin. Aceasta este situata chiar in actualul sediu al Inspectoratului Scolar Judetean Mehedinti.

Inspectorii de la protectia consumatorilor au mai dispus oprirea definitiva si retragerea din circuitul consumului uman a produselor alimentare cu termenul de valabilitate expirat, in cazul SC BIDIVIU SRL Orsova, SC DEJAN COM SRL Orsova, SC POPOVICI&CO SRL Orsova, SC SVIN IMPEX SRL Svinita, SC SPIRT COM SRL Orsova, AF Pades Simian si SC AURORA SA Strehaia, precum si oprirea temporara de la comercializare a produselor cu abateri de informare-etichetare la toate unitatile comerciale controlate.

Pentru neregulile constatate, s-au aplicat amenzi contraventionale in valoare totala de 57 de milioane de lei, in cazul a 24 agenti economici. S-au reziliat contractele de inchiriere cu agentii economici care nu si-au respectat conditiile contractuale sau au avut amplasate chioscuri in conditii improprii de functionare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS