17.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dolj va avea un nou director

Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dolj va avea un nou director

In Dolj va lua fiinta Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, prin comasarea fostelor directii de protectia drepturilor copilului si de asistenta sociala. Infiintarea prin lege a noii directii in 2005 este unul dintre pasii prevazuti de strategia de aderarea a României la Uniunea europeana si de strategia de asistenta sociala elaborata de guvern cu termen-limita pe 31 decembrie 2006. Sub autoritatea noii entitati vor intra si Caminul de asistenta sociala Corlate si Centrul de recuperare pentru persoane cu handicap din Craiova, iar ca numar de angajati si de persoane asistate, protectia copilului va detine un procent majoritar in cadrul noii structuri.


Noutati au aparut si in ceea ce priveste data concursului pentru functia de director. Daca pina in prezent conducerea a fost asigurata temporar de Victoria Croitoru, care avea mandat pina la finele lunii februarie 2005, Consiliul Judetean Dolj a decis sa reduca cu o luna perioada de interimat a acesteia, stabilind ca data concursului sa fie 28 ianuarie.


Conform unui comunicat al Sindicatului Administratiei Publice Dolj, decizia CJ vine ca urmare a dezvalurilor din presa cu privire la managementul defectuos al institutiei, in cadrul careia mai multi copii au decedat in conditii suspecte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS