• Actualul subprefect de Gorj, Dan Ilie Morega, infiereaza intr-o carte publicata in urma cu doi ani, intitulata „Coruptie si Saracie“, aplicarea cotei unice de impozitare • La vremea respectiva, guvernul condus de Adrian Nastase intentiona sa introduca o cota unica de impozitare, mai mare decit cea care este in prezent (16%), si care apartine guvernului Tariceanu, al carui reprezentant in teritoriu este chiar Dan Ilie Morega • In conferinta de presa de ieri de la prefectura, Dan Morega a spus: „Toate persoanele care au incalcat legea trebuie sa intre in atentia organelor de ancheta, indiferent ca se cheama Ionescu, Georgescu sau Morega!“ • Dan Ilie Morega a fost cercetat la un moment dat in cinci dosare penale
Subprefectul de Gorj, Dan Ilie Morega, se dovedeste intr-una din cartile sale, „Coruptie si Saracie“, publicata chiar anul trecut, dusmanul de temut al cotei unice de impozitare. Adica prima masura luata de guvernul Tariceanu, al carui reprezentant in Gorj este Dan Ilie Morega. Intr-un material care poate fi gasit la pagina 115, intitulat „Cota unica de impozitare nu va reduce munca la negru“, Dan Ilie Morega, coleg de partid cu premierul Calin Popescu Tariceanu, infiereaza cota unica de impozitare. Materialul respectiv a fost publicat si intr-un ziar local din Tirgu Jiu, pe 25 septembrie 2003, data la care Dan Morega isi exprima punctul de vedere fata de intentia guvernului Nastase de a introduce o cota unica de impozitare de 23%. Dan Morega spunea la vremea respectiva ca o cota progresiva de impozitare este „mai corecta social“, sustinind astfel punctul de vedere al lui Ion Iliescu, pe atunci seful statului. Iata ce opinie avea Morega la vremea respectiva: „Adevarul este ca, prin adoptarea cotei unice de impozitare, nu se va realiza nici reducerea somajului si nici diminuarea muncii la negru. Expunerea de motive a initiatorilor si a sustinatorilor acestei masuri nu este convingatoare, atita timp cit beneficiarii ei vor fi baronii si potentatii pesederisti, functionarii publici din ministere si institutii centrale, parlamentarii, sumedenia de directori din regiile si companiile statului… Se spune ca aceasta cota unica de impozitare ar favoriza clasa mijlocie. Fals, pentru ca aceasta clasa nici nu exista decit intr-o proportie foarte scazuta, majoritatea populatiei (75%) constituind-o saracii… Asa ca nici locurile de munca nu vor creste, nici somajul nu va scadea si nici la buget nu vor ajunge mai multi bani, cum se straduiesc sa ne amageasca adeptii cotei unice de impozitare“, spune in cartea sa subprefectul Dan Morega.
Subprefectul Morega vrea sa taie din radacina pomul coruptiei
De fiecare data cind i-au fost aduse in atentie materialele pe care le-a publicat fie in carti, fie intr-un cotidian local si care contrazic noua sa orientare politica, Dan Morega a argumentat ca vremurile s-au schimbat. Actualul subprefect a fost prezent ieri la obisnuita conferinta de presa a institutiei, unde a tinut citeva zeci de minute un discurs desprins parca dintr-o alta epoca si in care a promis ca organele de ancheta isi vor face datoria, chiar daca au de-a face cu nume precum Morega: „Vom incepe cu primariile destrabalate, cu primarii care confunda primaria cu propria mosie. Sint probleme care vin din urma si daca am sta zi si noapte si nu le-am putea rezolva. Noi avem un singur consilier in Corpul de Control… Ce sa faca asta, sa fie Mafalda!? Coruptia nu este numai la SNLO si Termo, ci e precum SRI – peste tot! Nu iertam nici un primar de la PSD sau Alianta. Trebuie sa taiem din radacina pomul coruptiei. Am discutat cu seful Parchetului si voi discuta si cu cel de la Tribunal. Nu va exista nici un fel de amestec politic in justitie. Toate persoanele care au incalcat legea trebuie sa intre in atentia organelor de ancheta, indiferent ca se cheama Ionescu, Georgescu sau Morega! Nu ii voi ierta pe cei care imi vor aduce calomnii… Chiar daca legea prevede libertati – de expresie, de miscare – trebuie sa punem si noi piciorul in prag!“, a declarat Dan Morega, cel care a fost anchetat la un moment dat in cinci dosare penale. Potrivit prim-procurorului Gheorghe Mota, patru au fost solutionate cu NUP, iar unul cu scoaterea de sub urmarire penala. Dosarele vizau modul in care a fost privatizata societatea Alma Motru.