16.7 C
Craiova
joi, 3 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDreptatea invinge!

Dreptatea invinge!

Dr. Leontina Surtea, medic primar, doctor in stiinte medicale si diplomat al Facultatii de Medicina din Geneva, precizeaza:

In legatura cu stirea MEDIAFAX publicata de dumneavoastra in prestigiosul cotidian Gazeta de Sud din data de 22 noiembrie 2001, tin sa precizez ca, intr-adevar, Curtea Suprema de Justitie, un adevarat Templu al dreptatii, prin Decizia nr. 3763/20 noiembrie 2001, decizie definitiva, obligatorie si irevocabila, a respins recursul formulat de UMF Craiova impotriva Sentintei Civile nr. 251/25.04.2001, a Curtii de Apel Craiova, care obliga comisia de concurs, sa ma nominalizeze pentru ocuparea postului de sef de lucrari, catedra obstetrica-ginecologie a UMF Craiova, anulind adresa 406/2001 a UMF Craiova.

Reamintesc ca, pe baza Legii 128/1977, si a grilei aprobate de UMF, am primit din partea comisiei 18.300 de puncte, in timp ce contracandidatul meu, dr. Gheorman Valeriu – numai 5.575 de puncte (numai 33% din punctajul meu!). Impotriva evidentei clare si a legii, comisia de concurs avindu-l ca protagonist pe dl. prof. Nicolae Rica (ajutat de prof. Teodor Grigore), aprigi aparatori ai subiectivismului, au recomandat atit consiliului profesoral al facultatii, cit si senatului UMF confirmarea candidatului cu rezultate absolut mediocre, propunere respinsa de prestigioasele foruri academice craiovene. Ignorindu-si propriile punctaje si dovedindu-si subiectivitatea, seful comisiei, prof. Nicolae Rica, si-a demonstrat lipsa de obiectivitate si abdicarea totala de la normele legale, incercind sa valideze o propunere in dezacord cu rezultatele concursului.

Tin sa precizez si sa subliniez inca o data ca atit conisiliul profesoral, cit si senatul Universitatii de Medicina si Farmacie i-au dat o lectie extrem de dura domnului profesor Rica Nicolae, care a trebuit sa vada ca 27 de prestigiosi dascali n-au agreat solutia sa, dinsul fiind singurul „mohican“ pe o „baricada prabusita“.

Sintem convinsi ca decizia Forului Suprem de Justitie al Romaniei va fi un semnal de alarma pentru UMF Craiova, care va trebui sa inteleaga ca nimeni nu se afla deasupra legii si sa dispuna de urgenta incadrarea mea pe postul pe care l-am meritat si cistigat autoritar, punind astfel punct unei situatii ofensatoare, ilegale si abuzive, generate de lipsa de obiectivitate a unor oameni depasiti de „evenimente“, precum domnul profesor Nicolae Rica.

Nota autorului

a) Recomandam conducerii UMF Craiova sa dispuna aplicarea unui vechi si actual dicton: „Cine greseste plateste!“

Cum adevaratul protagonist al acestei mari „greseli“ (intentionate) este domnul profesor sef de catedra Rica Nicolae, consideram ca atit daunele morale, cit si cele materiale trebuie contabilizate in „contul“ dinsului!

b) Conducerea UMF Craiova va trebui sa-si demonstreze inca o data si sa-si reconfirme valoarea, sustinind fara rezerve, in mod neconditionat, promovarea adevaratelor valori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS