Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale a Universităţii din Craiova organizează pe 20 și 21 martie 2015 ceremonia dedicată aniversării a 25 de ani de învăţământ juridic superior craiovean. Cu acest prilej, instituţia de învăţământ organizează o serie de evenimente de amploare.
Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale a Universităţii din Craiova, în parteneriat cu Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu“ al Academiei Române, Facultatea de Drept a Universităţii de Vest din Timişoara, Facultatea de Drept a Universităţii „Lucian Blaga“ din Sibiu, Centrul de Studii şi Cercetări de Drept Privat al Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale, Centrul de Cercetări Juridice Fundamentale al Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale organizează Conferinţa Internaţională Bienală „Sistemul juridic, între stabilitate şi reformă“. Această manifestare ştiinţifică de tradiţie este organizată bienal şi are ca invitaţi cadre didactice universitare din ţară și din străinătate, de la universităţi de prestigiu, precum şi profesionişti din domeniul dreptului din toate profesiile juridice. Conferința se desfășoară pe mai multe secțiuni – Drept privat, Drept public, Științe penale, Drepturile omului – în cadrul cărora vor fi organizate ateliere practic-aplicative privind teme de actualitate și interes profesional.
Pe 20 martie 2015, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale organizează festivitatea de acordare a titlului Doctor Honoris Causa Emmei Nicholson, Baroană de Winterbourne și membru al Camerei Lorzilor din Parlamentul Britanic. Emma Nicholson este o personalitate marcantă a vieții publice britanice și europene, cu merite deosebite în procesul de aderare a României la Uniunea Europeană, s-a preocupat constant și de protecția drepturilor omului, apărarea drepturilor copiilor, în special a copiilor instituționalizați cu nevoi speciale. În același timp, Excelența Sa baroana Nicholson a desfășurat și o importantă activitate academică, fiind autor, coautor sau editor al mai multor lucrări în domenii precum științele politice sau politica externă. Lucrările sale reprezintă o importantă contribuţie la dezvoltarea cercetării ştiinţifice în aceste domenii. De asemenea, prin organizațiile pe care le conduce, sprijină nemijlocit activitatea științifică de cercetare în diferite domenii legate, în special, de drepturile copiilor.