4 C
Craiova
joi, 12 decembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMedinţu revine la conducerea Diviziei Energetice a CEO

Medinţu revine la conducerea Diviziei Energetice a CEO

Aurel Medinţu, directorul Diviziei energetice, a CEO (FOTO: Eugen Măruţă)
Aurel Medinţu, directorul Diviziei energetice, a CEO (FOTO: Eugen Măruţă)

Directorul demisionar al Diviziei Energetice din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), Aurel Medinţu, a revenit asupra demisiei. Medinţu a demisionat acum două săptămâni din cadrul CEO, ca urmare a unui conflict avut cu şefii Consiliului de Supraveghere. Fostul şef al Diviziei Energetice a avut un conflict cu Dorin Spătaru, fostul preşedinte al Consiliului de Supraveghere (CS). Spătaru nu ar fi dorit să semneze contractul de mandat al lui Aurel Medinţu, deşi acesta din urmă fusese declarat câştigător de firma angajată să recruteze membrii Directoratului CEO. Între timp, şeful şi mai mulţi membri ai Consiliului de Supraveghere al CEO au fost schimbaţi din funcţii săptămâna trecută. Aurel Medinţu este de părere că în prezent demisia sa a rămas fără obiect şi poate să revină la conducerea Diviziei Energetice.

Georgiana Porumbel şi Alin Chitu au fost menţinuţi

Doar doi dintre vechii membri ai Consiliului de Supraveghere au fost menţinuți. Este vorba de Georgiana Porumbel şi Alin Chitu. „Am văzut foarte multă lume de la consiliul de supraveghere, mă rog, din fostul consiliu, care s-a pronunțat în ultimul timp și cu privire la demisia mea, care, în momentul de față nu mai are niciun obiect, dar și cu privire la situația companiei. Prin demisia din 2 martie am vrut să trag un semnal de alarmă. Au fost două motive: se ajunsese la un blocaj, la o situație aberantă, în care Directoratul nu mai putea face nimic din ce își propunea fiindcă parte din CS nu mai voia să aprobe nimic, nu mai semna nimic. În același timp, au fost acțiuni concertate împotriva CEO, sindicalişti în greva foamei, protestul din subteran, fel de fel de reclamații, Fondul Proprietatea ne dăduse în judecată. În toate acestea, vârf de lance era Consiliul de Supraveghere, coordona acţiunile împotriva companiei, poate nu în totalitatea lui, dar acest lucru nu era deloc în regulă. Acesta a fost un prim motiv al demisiei mele. Al doilea a fost modul abuziv față de mine, ca persoană, după ce două firme m-au dat cu un anumit punctaj, și există acel document, selectat pentru a conduce Divizia Energetică, iar Consiliul de Supraveghere, mai exact Gabriel Dumitrașcu, nu a vrut să semneze cu mine contractul de mandat. Nu a vrut, iar acest lucru nu avea nicio treabă cu activitatea din Complex. Până la urmă, se ajunsese fără să vreau la o situație încurcată și care nu era absolut deloc în interesul societății. Spătaru (numit preşedinte al CS, după Gabriel Dumitraşcu – n.r.) a desăvârșit ceea ce începuse Dumitrașcu, spunând că vrea reluarea selecției, cu argumentul că vrea să vadă mai mulți candidați. Cum să vrei mai mulți candidați după ce s-a dat rezultatul? Vrei mai mulți candidați în etapa de selecție, nu după ce s-a tras linie și există un rezultat. Treaba asta m-a nemulțumit profund. Situația din 2 martie nu mai există acum. Demisia mea a rămas fără obiect. În consiliu s-a schimbat componența și nici nu mai există tensiuni sociale în companie fiindcă nu le mai provoacă nimeni“, a spus Aurel Medinţu, care a fost adus în companie de către Laurenţiu Ciurel, actualul manager al CEO.

Contract până în 2017

În ceea ce priveşte activitatea curentă a companiei, administraţia şi sindicatele au înregistrat, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, contractul colectiv de muncă. Potrivit unui comunicat de presă al CEO, noul contract colectiv de muncă este valabil până pe 31.03.2017. „Contractul Colectiv de Muncă al Societăţii Complexul Energetic Oltenia SA a fost înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă al judeţului Gorj cu numărul 418/31.03.2015. Contractul a fost semnat de reprezentanţii administrației şi ai celor patru federaţii sindicale reprezentative la nivel de sector de activitate care au participat la negocieri, conform mandatelor acordate de către sindicatele legal constituite la nivelul Societăţii Complexul Energetic Oltenia SA, și este valabil pentru o perioadă de doi ani de la data înregistrării, respectiv până la 31.03.2017“, potrivit comunicatului CEO. Documentul va fi renegociat, după un an, când se va încheia un act adiţional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS