4 C
Craiova
joi, 12 decembrie, 2024
Știri de ultima orăEducatieNicuşor Cotescu şi Janina Vaşcu - noii inspectori şcolari generali adjuncţi ai ISJ Dolj

Nicuşor Cotescu şi Janina Vaşcu – noii inspectori şcolari generali adjuncţi ai ISJ Dolj

Nicuşor Cotescu şi Janina Vaşcu au promovat examenul pentru funcţia de inspectori şcolari generali adjuncţi ai ISJ Dolj. Concursul a avut loc ieri la sediul Ministerului Educaţiei, de la ora 10.00, şi a cuprins trei probe: evaluarea CV-ului (a rezultatelor obţinute în educaţie şi formare, aptitudinilor şi competenţelor personale), susţinerea unui test-grilă (timp maxim 30 de minute, utilizând calculatorul) şi interviu în faţa comisiei, în care s-a evaluat susţinerea ofertei manageriale şi răspunsurile la întrebări referitoare la inspecţia şcolară, aplicarea legislaţiei şcolare, management educaţional şi deontologie profesională. Pentru funcţia de inspector şcolar general adjunct s-au înscris şase candidaţi. Este vorba de Nicuşor Cotescu şi Lavinia Craioveanu, cei care au ocupat până în prezent funcţiile de inspectori şcolari generali adjuncţi, Mihăiţă Stoica – purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj, Janina Vaşcu, profesor de cultură civică la Breasta, Răzvan Jenaru, director adjunct la Colegiul Naţional „Carol I“, şi Constantina Dăoagă, director adjunct la Şcoala „Ion Creangă“. „A fost un examen extrem de greu, epuizant, care s-a desfăşurat pe parcursul a şase ore. Mă bucur că am promovat“, a spus Nicuşor Cotescu.
Pentru conducerea Casei Corpului Didactic din cei trei candidaţi înscrişi a promovat examenul Ştefan Vasile, actualul director al instituţiei. Alături de acesta s-au înscris pentru şefia CCD şi Adrian Luca, profesor în judeţul Vâlcea, şi Maria Irina Godeanu, profesoară în Gorj. În ziua examenului însă, Maria Irina Godeanu nu s-a mai prezentat la concurs.

Urmează la concurs inspectorii şcolari de specialitate

Concursurile nu se opresc însă aici. În perioada 20 mai – 5 iunie, sunt programate concursurile pentru toţi inspectorii şcolari de specialitate din cadrul inspectoratelor şcolare. De această dată, concursul va fi organizat la nivel judeţean şi nu la sediul Ministerului Educaţiei.
Candidaţii vor avea de trecut cinci probe: evaluarea CV-ului pe baza documentelor din dosarul de înscriere; evaluarea inspecţiei speciale la clasă, a proiectării şi realizării lecţiei de către candidat; evaluarea probei practice – asistenţă la o oră, analiza lecţiei, întocmirea procesului-verbal de inspecţie; evaluarea probei de interviu privind managementul educaţional şi deontologia profesională şi proba scrisă în profilul postului pentru care candidează, respectiv un test-grilă din managementul educaţional şi legislaţie.
Comisia de examen va fi formată din inspectorul şcolar general, un reprezentant al Ministerului Educaţiei şi un profesor universitar sau conferenţiar în specialitatea postului pentru care se susţine concursul. În cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj există 25,5 norme alocate inspectorilor şcolari de specialitate, fiind încadraţi inspectori chiar şi cu jumătate de normă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS