Angajaţii centrelor aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Drepturilor Copilului (DGASPC) Gorj vor beneficia de sporuri la salariu cuprinse între 15% şi 50%. Este vorba de angajaţii din centrele de îngrijire sau centrele de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică de pe raza judeţului, respectiv de la: Târgu Jiu, Târgu Cărbuneşti, Suseni, Dobriţa, Bâlteni, în total 12 unităţi care se află în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului Gorj, reprezentând peste o mie de salariaţi. Acordarea acestor sporuri pentru personalul din cadrul DGASPC a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Județean Gorj nr. 32 din 2014, cu modificările ulterioare, la propunerea Colegiului Director, în baza buletinelor de determinare prin expertizare a locurilor de muncă emise de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj.
Aprobate de consiliul judeţean
Întrucât valabilitatea
acestor buletine este de un an de la data emiterii, în luna februarie 2015 s-a procedat la o reevaluare a locurilor de muncă, în vederea stabilirii condițiilor în care își desfășoară activitatea personalul din cadrul instituției, potrivit structurii organizatorice aprobate. Consiliul Judeţean Gorj va aproba la următoarea şedinţă acordarea sporurilor prevăzute de legislaţia în domeniul asistenţei sociale şi protecţiei copilului. În general, este prevăzută acordarea unui spor de 50% din salariul de bază pentru condiţii deosebit de periculoase, respectiv a unui spor de 15% din salariul de bază pentru condiţii deosebite. De la acordarea sporurilor amintite este exceptat personalul cu statut de cadru didactic şi didactic auxiliar angajat la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, ale cărui salarii și sporuri vor fi acordate în conformitate cu Legea nr. 63 din 2011 privind încadrarea și salarizarea în anul 2011 a personalului didactic și didactic auxiliar din învățământ. Totodată, categoriile de personal din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, care, în baza unei sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile, beneficiază de spor pentru aceleaşi condiţii de lucru, dar într-un cuantum mai mare, vor beneficia în continuare de sporul în cuantumul mai mare, în condiţiile şi perioada stabilite pe cale judiciară.
Licitaţie de 2,2 milioane de lei pentru hrana asistaţilor social
Hrana asistaţilor social din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj costă peste 2,2 milioane de lei, fără TVA. Mâncarea va trebui livrată zilnic asistaţilor din centrele aflate la Târgu Jiu, Dobriţa, Suseni şi Târgu Cărbuneşti. Pentru atribuirea contractului va fi organizată o licitaţie pe 16 iunie. Contractul va fi încheiat până pe 31 decembrie 2015 şi va putea fi prelungit maximum patru luni. „Cantitatea de mâncare preparată se concretizează în 10.740 de porţii cu alocaţia de hrană de 12 lei/porţia şi 80.070 de porţii cu alocaţia de hrană de 16,6 lei/porţia, această cantitate fiind necesară până la 31.12.2015. Cantitatea maximă de mâncare preparată, luând în calcul şi suplimentările până la data de 30.04.2016, este de 18.786 de porţii cu alocaţia de hrană de 12 lei/porţia şi 137.967 cu alocaţia de hrană de 16,6 lei/porţia. Valoarea estimată fără TVA: între 1.293.014 şi 2.231.039 de lei“, potrivit documentaţiilor pentru licitaţie. Criteriul principal de atribuire a contractului va fi preţul cel mai scăzut. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj a desfiinţat propriile cantine şi bucătării şi foloseşte hrană achiziţionată în sistem catering.