4 C
Craiova
joi, 12 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAfaceristul denunţat de Ciurel vrea o pedeapsă mai mică

Afaceristul denunţat de Ciurel vrea o pedeapsă mai mică

Bogdan Ionel vrea o pedeapsă mai mică
Bogdan Ionel vrea o pedeapsă mai mică

Afaceristul Bogdan Ionel, condamnat la un an și două luni de închisoare cu executare pentru dare de mită, după ce a fost denunţat de managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, doreşte o pedeapsă redusă. Omul de afaceri şi-a recunoscut faptele după ce a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie şi a beneficiat de o pedeapsă mai mică.
Bogdan Ionel nu a fost însă mulţumit de condamnarea primită şi a contestat sentinţa Tribunalului Gorj. O hotărâre definitivă va fi pronunţată la Curtea de Apel din Craiova, primul termen în acest dosar fiind stabilit pe 27 octombrie. Bogdan Ionel a fost trimis în judecată, la sfârșitul lunii martie, pentru dare de mită, după denunțul făcut de către managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciurel.
Procurorii spun că bărbatul ar fi vrut să obțină contracte de achiziții publice, care vizau furnizarea de rulmenți, de piese pentru robinete și vane de diferite dimensiuni, furnizarea de electrozi și de salopete de lucru, toate în valoare de 1.690.000 de lei. Bogdan Ionel ar fi susținut că un procent de 15% din valoarea contractelor primite urma să ajungă la un membru al guvernului și chiar la un partid politic.

Înregistrat de organele de anchetă

Interesant este că în perioada în care negocia cu Laurenţiu Ciurel obţinerea contractelor, în schimbul mitei, afaceristul bănuia că ar putea fi monitorizat de organele de anchetă.
De altfel, potrivit rechizitoriului, omul de afaceri evita să vorbească prea mult când se întâlnea cu Laurenţiu Ciurel şi folosea mai mult limbajul semnelor sau dădea răspunsuri monosilabice. Inculpatul a solicitat în mod expres următoarele tipuri de contracte: furnizarea de rulmenți, în valoare de aproximativ 450.000 de lei și 90.000 de lei; furnizarea de piese pentru robinete și vane de diferite dimensiuni, în valoare totală de aproximativ 180.000 de lei; furnizarea de electrozi în valoare de 346.000 de lei și furnizarea de salopete de lucru cu o valoare de 625.000 de lei, toate în cuantum de 1.690.000 de lei.
„Inculpatul susținea că, din procentul respectiv, 15% (estimat la suma de 253.500 de lei) era destinat unui membru al guvernului și unui partid politic, iar restul i-ar fi revenit denunțătorului. Pe 6 octombrie 2014, inculpatul a remis efectiv martorului denunțător suma de 25.000 de lei, reprezentând un avans din totalul sumei promise, pentru a-și asigura încredințarea acestor contracte, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. În cauză, în vederea confiscării speciale, s-a dispus indisponibilizarea, prin instituirea măsurii asigurătorii, a sumei de 25.000 de lei, ridicate de la inculpatul Bogdan Ionel. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză“, conform Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS