20.3 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportGică Hagi: Îmi pare rău că nu am putut să joc în Bănie

Gică Hagi: Îmi pare rău că nu am putut să joc în Bănie

Gică Hagi a fost primit cu aplauze de publicul de pe "Extensiv" şi i-a răspuns în acelaşi mod (foto: Alexandru Vîrtosu)
Gică Hagi a fost primit cu aplauze de publicul de pe „Extensiv” şi i-a răspuns în acelaşi mod (foto: Alexandru Vîrtosu)

Fostul mare jucător al României, Gică Hagi, a explicat ieri, la conferinţa de presă de după partida CS Universitatea Craiova – FC Viitorul 1-2, factorii care au făcut ca echipa sa să plece cu toate punctele puse în meciul de pe stadionul „Extensiv”.

„Nu pot fi decât fericit, am făcut două meciuri extraordinare în trei zile, cu două adversare foarte bune, printre cele mai bune de anul trecut din Liga I. Ştiam că va fi enorm de greu, dar strategia pe care am abordat-o ne-a ieşit. Am pierdut un jucător foarte important la meciul cu Târgu Mureş, pe Florin Cernat, dar am venit cu încredere la Craiova, am jucat bine şi cred că merităm victoria. Mă bucur că aceste succese ne întăresc convingerea că ştim să jucăm fotbal, şi am făcut-o în faţa unui adversar foarte bun. Le-am făcut presiune avansată, nu le-am dat timp şi spaţiu să gândească, pentru că au jucători tehnici, inteligenţi, combinativi, cu viteză, şi cred că am făcut bine. Le-am zis băieţilor că e cald afară şi cel mai bine este să ai mingea şi să o pasezi, apoi să stai cât mai sus în terenul lor, pentru că dacă îi laşi să combine, aşa cum a făcut-o Craiova în ultimele 20 de minute, când noi nu am mai putut, vom avea probleme”, a spus Hagi, menţionând că nu se gândeşte la podium: „E adevărat că la începutul sezonului pariul nostru, al meu cu vestiarul, a fost să ne luptăm pentru accederea în play-off, dar bine ar fi ca la anul să ne vedem tot în prima ligă, să vin iarăşi la Craiova şi aş fi fericit. Nu contează locul pe care o să terminăm”.

 

Craiova, privită admirativ

 

„Regele” a fost depăşit la un capitol de fiul său, Ianis, în meciul de la Craiova, fiind căpitan la nici 17 ani împliniţi. „Eu am fost căpitan şi la juniori, la 18 ani, după aceea la naţională, la 19 ani, apoi la 20 şi ceva. Ianis are 16 ani şi opt-nouă luni… A fost o decizie a mea, a staff-ului, şi discutată cu ceilalţi jucători. Le-am zis că în lipsa lui Cernat vrem să-i dăm lui Ianis banderola şi au fost de acord. A făcut un meci bun şi îl felicit, dar asta nu înseamnă că şi-a făcut o carieră. De acum înainte trebuie să înceapă să joace şi mai bine şi să urmeze un drum important”, a spus Gică Hagi.

Fostul lider al naţionalei României s-a arătat încântat de modul cum a fost primit atât el, cât şi fiul său, de publicul craiovean, mărturisind că regretă că nu a îmbrăcat tricoul alb-albastru când a fost fotbalist.

„Mă aşteptam să fim primiţi bine la Craiova. Am vorbit cu el (cu Ianis – n.r.), despre asta. De asta l-am adus şi anul trecut aici, atunci a simţit şi el ce înseamnă să fi fotbalist. Mi-a zis după ce a jucat în Cupă, când am pierdut, că i-a plăcut foarte mult. L-am adus şi acum şi nu sunt întâmplătoare lucrurile, am vrut să vadă unde există spirit, ce înseamnă fotbalul cu adevărat. E încântat şi el de lucrul ăsta, iar eu mă simt extraordinar la Craiova. Îmi pare rău că nu am putut să joc în Bănie, aş fi fost cel mai fericit. Mi-aş fi dorit foarte tare, pentru că aici chiar te simţi fotbalist. E un mediu exigent, lumea are multă pasiune, e o frumuseţe… Să dea Domnul să terminaţi stadionul cel nou, să aveţi o echipă frumoasă, la fel cum aţi avut-o înainte, pentru că echipa din 1980 ne-a insuflat tuturor ideea că nimic nu este imposibil dacă îţi doreşti cu adevărat. Craiova din anii 1980 asta a arătat în fotbalul românesc”, a afirmat Gheorghe Hagi.

 

„Suporterii craioveni nu trebuie să intre în panică”

 

Întrebat despre faptul că publicul de pe „Extensiv” a cerut demisia staff-ului tehnic de la CS Universitatea, Gică Hagi le-a luat imediat apărarea lui Sorin Cârţu şi Emil Săndoi.

„E o greşeală. Anul trecut au făcut o treabă excelentă şi sunt aceiaşi oameni la echipa asta frumoasă. Probabil cu puţină inspiraţie în ultimii 30 de metri sau în careu şi cu mai multă linişte o să fie bine. Ei joacă bine, dar au intrat tensionaţi pentru că nu au puncte suficiente sau, mai bine zis, câte îşi doreau, dar nu trebuie să intre în panică. Vor veni şi rezultatele, pentru că echipa Craiovei e bună, e valoroasă. CS Universitatea e mai bună ca noi, fără doar şi poate, e mai omogenă, pentru că noi am schimbat mulţi jucători în această vară. Aveţi încredere şi răbdare”, a încheiat Gică Hagi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS