20.3 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportMazarache şi Armăşelu, decisivi în derbiul „sateliţilor” din Cupă

Mazarache şi Armăşelu, decisivi în derbiul „sateliţilor” din Cupă

Simon Mazarache (la minge) a "tras" echipa după el în meciul cu Padurii II (foto: Alexandru Vîrtosu)
Simon Mazarache (la minge) a „tras” echipa după el în meciul cu Padurii II (foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea II Craiova s-a calificat în faza a 5-a a Cupei României, după ce s-a impus ieri seară, la Işalniţa, în faţa echipei Pandurii II Târgu Jiu, la capătul unui joc foarte viu disputat. Gorjenii au deschis scorul graţie unui autogol, Lăzărescu respingând greşit, în propria poartă, o centrare venită de pe stânga (‘4). Alb-albaştrii au restabilit egalitatea prin Mazarache, cu un şut de la 12 metri, după o pasă excelentă, pe culoar, a lui Jurj (’50). În minutul 68, Cocină a ratat o lovitură de pedeapsă, şutând pe lângă poartă (’68), pandurii rămânând apoi în zece oameni după ce tot Cocină a simulat pentru a doua oară un fault în careu şi a fost taxat (’74). CSU II Craiova a dat lovitura de graţie în prelungiri, Armăşelu i-a pasat puternic lui Mazarache, iar acesta s-a făcut că loveşte mingea, dar a lăsat-o să „curgă”, păcălindu-l pe Lazar (’90+3).

CSU II Craiova: L. Popescu – Ghincea, Ciocoteală, Lăzărescu (’60, Georgescu), Briceag – Gârbiţă, Iuga (’69, Armăşelu) – L. Scarlat (’46, Petre), Manea, Bancu (’46, Jurj) – Mazarache. Antrenor: Daniel Mogoşanu.

Pandurii II: Lazar – Trifu, Erico, Brânzan, Trocan (’46, Negrescu) – Bârlan – Pârcălabu, Al. Dan, Dodoi (’78, Mărgărit), Munteanu (’56, Şendroiu) – Cocină. Antrenor: Claudiu Mocioi.

Cartonaşe galbene: Briceag ’26 Lăzărescu ’46, Iuga ’55 / Cocină ’38, ’74.

Cartonaş roşu: Cocină ’74.

Au arbitrat: Dorian Micloşină – Răzvan Nistoran, Silviu Haramuz.

 

Mogoşanu: Sunt mulţumit doar de rezultat, nu şi de joc

 

Antrenorul formaţiei CS Universitatea II Craiova, Daniel Mogoşanu, s-a arătat nemulţumit de evoluţia elevilor săi, dar s-a consolat cu accederea în faza următoare a Cupei României. „A fost o calificare cu emoţii, pentru că n-am început prea bine meciul. Sunt mulţumit doar de rezultat, nu şi de joc. Au fost multe greşeli la început, majoritatea jucătorilor, vreo şapte-opt, au făcut erori mari. Ne-am dat şi autogol şi n-am reuşit să echilibrăm meciul în prima parte. Abia după pauză, când am făcut şi două înlocuiri, am schimbat şi sistemul de joc, am evoluat aşa cum trebuia. Este o victorie de moral, dar am suferit la construcţie, n-am fost agresivi, adversarul a fost tot timpul primul la minge şi a reuşit să câştige multe dueluri unu contra unu. Repet: nu sunt mulţumit de joc. Important este ca băieţii să crească şi să nu mai repete jocul din prima repriză”, a declarat Daniel Mogoşanu.

Prezent la meci, managerul general, Felix Grigore, a catalogat succesul drept meritat: „Mai este de jucat un tur până în 16-imi, pe care îl aşteptăm cu interes, pentru că vom întâlni o echipă de Liga a II-a. E foarte important pentru aceşti copii că au reuşit să ajungă până aici. Eu le-am purtat noroc, pentru că au reuşit să câştige pe final, dar meritat”.

 

Alb-albaştrii aşteaptă viitoarea provocare

 

La rândul lor, jucătorii de la CS Universitatea II Craiova s-au declarat mulţumiţi de calificare şi speră să treacă şi de turul următor, ca să întâlnească în 16-imi formaţii din Liga I.

„Mă bucur că am înscris şi că am putut să-mi ajut echipa. Am avut un început foarte greu de meci, am primit gol repede şi pentru că aici sunt mulţi tineri a fost greu să ne revenim, dar în final ne-am impus şi asta contează cel mai mult. E un pas mare spre 16-imi, vrem să ajungem acolo, lucru la care nu ne gândeam la început, dar ne-a mers bine şi suntem bucuroşi. Oriunde aş fi vineri, la Voluntari – cu echipa mare sau aici – cu „satelitul, o să încerc să-mi fac treaba cât mai bine”, a declarat căpitanul de ieri al „satelitului” Simon Mazarache.

„Sunt bucuros că am câştigat acest meci, cu o echipă foarte bună. Şi ei au avut jucători de la prima echipă, la fel ca şi noi, a rezultat un meci bun şi e bine că s-a terminat cu victoria noastră. Este din ce în ce mai greu de acum înainte în Cupă, dar poate că vom juca şi în 16-imi. Nu avem pretenţii în privinţa adversarului, poate fi oricine, noi jucăm şi nu avem nimic de pierdut”, a punctat Sergiu Jurj.

 

Claudiu Mocioi: Sunt foarte dezamăgit

 

De partea cealaltă a baricadei, tehnicianul formaţiei Pandurii II Târgu Jiu, Claudiu Mocioi, s-a împăcat greu cu înfrângerea suferită, pentru că echipa sa a ratat foarte mult, irosind inclusiv o lovitură de la unsprezece metri. „După jocul ăsta nu am ce să mai zic. Nu cred că am mai pierdut în felul ăsta de când mă ştiu. Să ai atâtea ocazii, să ratezi şi unsprezece metri şi să primeşti gol după o fază banală, pentru că ultimul gol nu a fost vreo acţiune lucrată prin care adversarul să ne surprindă. Am rămas şi în zece oameni… Obiectivul nostru este să jucăm şi să câştigăm toate meciurile, să evolueze atât jucătorii de la echipa mare, cât şi tinerii de la centrul de juniori, astfel încât să crească şi să ajungă în Liga I. Sunt foarte dezamăgit pentru ce s-a întmplat astăzi. În campionat o să mergem şi o să jucăm la Alba Iulia sâmbătă şi vrem să câştigăm. Sper să ne părăsească ghinionul”, a declarat Claudiu Mocioi.

 

Narcis Răducan: Sunt multe lucruri pozitive

 

La Işalniţa în tribune s-a regăsit şi preşedintele grupării Pandurii, Narcis Răducan, care a afirmat că este mulţumit de evoluţia jucătorilor de la echipa secundă. „Nu sunt superstiţios, nu ştiu dacă are vreo relevanţă faptul că am ajuns la meci la pauză, când aveam 1-0 şi după am pierdut. Avem băieţi talentaţi şi ne dorim foarte mult să aibă motivaţie ca să facă pasul la prima echipă. Mi-a plăcut foarte mult a doua repriză, s-au mişcat bine, dar pe fondul unei lipse de concentrare s-a ratat acel penalti şi multe alte ocazii. Şi Craiova are jucători tineri, care participă la loturile naţionale şi cred că a fost o partidă bună. Chiar dacă am pierdut, le urăm baftă adversarilor, să meargă cât mai departe. Chiar să întâlnească Pandurii într-un tur superior aş vrea. Sigur că ne-am dorit calificarea, de asta am venit aici şi cu câţiva jucători de la prima echipă. Era important să joace din nou Erico, pentru că el a stat multe luni. Sunt multe lucruri pozitive. Într-adevăr, dacă ne gândim că nu ne-am calificat este un minus, dar n-aş face un caz din punctul ăsta de vedere, pentru că obiectivul la acest nivel este altul”, a explicat Narcis Răducan.

Cupa României, faza a patra

Rezultate: Unirea Brânceni – FC Olt Slatina 2-0, Bucovina Rădăuţi – FCM Baia Mare 3-4, Cetatea Târgu Neamţ – Bucovina Pojorâta 0-3, Atletico Vaslui – Ştiinţa Miroslava 3-1, Unirea Jucu – Metalurgistul Cugir 5-6, CS Odorhei – FC Bihor Oradea 2-1, CS Ineu – Şoimii Pâncota 2-1, CSM Lugoj – UTA Bătrâna Doamnă 1-2, Flacăra Moreni – SCM Piteşti 3-1, FC Delta Dobrogea Tulcea – FC Farul Constanţa 2-0, FC Viitorul II – Dunărea Călăraşi 3-0, Gloria Popeşti Leordeni – ACS Berceni 1-3, FC Metaloglobus – CS Ştefăneşti 2-1, CS Afumaţi – Unirea Slobozia 6-3.

Partidele Unirea Cristuru Secuiesc – ASA II Târgu Mureş, Ripensia Timişoara – FC Caransebeş şi CS Păuleşti – Chindia Târgovişte se dispută astăzi, de la ora 17.30.

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

_DSC0003

_DSC0005

_DSC0015

_DSC0016

_DSC0017

_DSC0020

_DSC0022

_DSC0023

_DSC0024

_DSC0025

_DSC0026

_DSC0027

_DSC0029

_DSC0031

_DSC0032

_DSC0033

_DSC0035

_DSC0036

_DSC0038

_DSC0039

_DSC0041

_DSC0042

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS