Centrul Turistic pentru Agrement şi Sport din Craiova prinde contur. Proiectul iniţiat de Consiliul Judeţean Dolj şi finanţat prin Programul Operaţional Regional, axa prioritară 5, Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, trebuie finalizat până la sfârșitul anului, însă constructorul preconizează că va fi gata cu cel puţin o lună mai devreme.
Într-o vizită pe şantier, conducerea CJ Dolj a vorbit despre destinaţia complexului, dar şi despre cum va fi recuperată cofinanţarea de 50% a consiliului prin închirierea spaţiilor pentru diverse competiţii.
„Am pornit de la patru hectare de teren pe care le avea consiliul judeţean în spatele blocurilor Aviatorilor, în apropierea aeroportului, şi am reuşit, într-o viteză foarte mare, să depunem un proiect european care ne-a adus 3,7 milioane de euro pentru a realiza acest complex, un centru de agrement pentru craioveni. Nu este o investiţie pentru o zonă privată, ci deschisă tuturor cetăţenilor oraşului. Vom înfiinţa o nouă firmă sau una dintre societăţile noastre va prelua administrarea acestei baze, care se compune, aşa cum se conturează deja, din terenuri de fotbal, unul cu iarbă şi unul cu suprafaţă artificială, un teren va fi multifuncţional, vom avea piste de bowling, trei corpuri de clădiri. Va fi cea mai frumoasă bază sportivă, turistică şi de agrement din Craiova, similară cu baza de antrenament şi recuperare a echipei naţionale de fotbal, care a fost unul dintre repere când am conturat acest proiect“, a precizat Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj.
Managerul de proiect, Ileana Măjină, a completat, spunând că centrul va fi nu doar o sursă de agrement pentru cetăţenii Craiovei, dar şi un obiectiv cu potenţial turistic, „pentru că se adresează atât craiovenilor, cât şi turiştilor care vin în scop de afaceri aici şi sper că va fi şi cel mai complex centru de acest gen. Vom avea şi un teren multifuncţional care va fi folosit ca teren de tenis, handbal, baschet. Ca o noutate, vom avea două piste de bowling în aer liber şi un perete de căţărat. Vom avea o clădire cu vestiare şi birouri, dar şi sală de biliard, de fitness, saună. Am vrut să facem ceva ce nu s-a mai făcut, să oferim craiovenilor ceva ce nu au mai avut. Mă bucur că este unul dintre proiectele care, deşi a fost demarat mai târziu, nu este pe lista naţională a proiectelor de risc. Termenul de execuţie este 23 noiembrie“.
O veste bună vine din partea constructorului, SC RECON SA, în asociere cu SC MSPORT SRL. Marian Petcu, managerul RECON, a menţionat că la 1 octombrie graficul de lucru va fi realizat în proporţie de 90%: „Un proiect atât de interesant ne-a ambiţionat şi pe noi. Am dorit să îl terminăm iniţial cu trei luni mai devreme, însă am întâmpinat nişte impedimente – pe de o parte vremea, dar şi o conductă de gaze care trebuia deviată, lucruri care au fost depăşite acum. Cred că avem toate şansele să terminăm cu o lună mai devreme“.
Alina Tănăsescu, vicepreşedinte CJ Dolj, a declarat, la rândul său, că speră că prin acest proiect CJ Dolj a reuşit să se adreseze tuturor iubitorilor de sport: „Ne dorim ca, până la sfârşitul anului, să avem aici una dintre cele mai importante baze de sport de agrement din oraş“.
Vicepreşedintele Cristinel Iovan a vorbit despre dificultăţile întâmpinate în procesul de realizare a proiectului, care au fost, în cele din urmă, depăşite, astfel încât CJ Dolj „a reuşit să prindă ultimul tren pe exerciţiul financiar 2007-2013. Este un proiect la care s-a lucrat aproape trei ani, iar în iulie anul trecut s-a semnat contractul de finanţare pentru realizarea acestei baze sportive, cu o cofinanţare de 50% din partea CJ Dolj. Am avut norocul de a găsi un proiectant foarte bun, cu experienţă profesională deosebită, care mai are lucrări similare în ţară. Au fost foarte multe etape de depăşit, vorbea şi domnul Petcu despre o conductă de gaze care trecea exact pe sub una dintre clădirile care trebuie să se construiască, a trebuit să găsim soluţii, finanţare pentru a o devia. Suntem sub presiune, ştiind că toate fondurile trebuie epuizate până în luna decembrie, ca să nu mai spunem că şi CJ Dolj a fost supus unei presiuni financiare legate de cofinanţarea acestor proiecte“.
În privinţa cofinanţării, Ion Prioteasa a explicat că regula UE este ca acolo unde un proiect produce beneficii, cofinanţarea să crească de la 2% la 50%: „Aceste terenuri sunt realizate pentru profesionişti, nocturna este omologată, astfel că se vor putea juca aici meciuri de fotbal oficiale, iar fiecare teren va avea tribună proprie. Ne aşteptăm să existe solicitări de închiriere, suntem deschişi tuturor, căci numai prin plata taxelor pentru acest lucru vom putea să recuperăm din investiţia CJ“.
Centrul pentru Agrement şi Sport, gata până în decembrie
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei