Pentru că odată cu venirea toamnei ne pregătim şi de facturi mai mari la întreţinere, luna septembrie este un moment oportun pentru investiţia în sisteme de încălzire alternative, mai eficiente, care să ne asigure confortul necesar în anotimpul rece, fără costuri usturătoare. Panourile cu unde infraroşii pot fi o soluţie pentru scăderea cheltuielilor cu energia termică, cu atât mai mult cu cât acest sistem aduce o serie de avantaje faţă de încălzirea centralizată.
Panourile cu unde infraroșii funcționează pe același principiu cu cel după care soarele încălzește Pământul prin intermediul radiațiilor infraroșii. La temperaturi obișnuite, cea mai mare parte a spectrului radiației termice se află în domeniul infraroșu. Razele emise de panourile radiante ajung în toate colțurile încăperii și sunt absorbite de pereți și corpurile din camere, încălzindu-le. Corpurile vor degaja apoi căldura acumulată în aerul din încăpere. Încălzirea aerului este, astfel, uniformă.
“Undele infraroșii au şi un efect benefic asupra corpului uman, fiind recunoscute pentru eficientizarea proceselor fiziologice la nivel celular și reglarea echilibrului termic. Astfel se explică starea de bine ce ne cuprinde stând la soare, acea “toropeală” plăcută”, explică Daniel Buzatu, managerul firmei Nactec, specializată în comercializarea panourilor cu infraroşu.
Pe lângă încălzirea uniformă, panourile cu infraroşu prezintă numeroase alte avantaje: investiţia este mică, nu necesită proiect sau autorizaţii, montajul este simplu şi rapid şi nu sunt necesare revizii, ca în cazul unei centrale termice. În plus, panourile au 10 ani garanţie, mult mai mult decât o centrală, şi o durată de viaţă de până la 25 de ani faţă de 8 ani, în cazul centralelor pe gaz, lemn sau curent. “Panourile nu necesită aprobări, autorizaţii, şantier, timp pierdut, nu prezintă niciun risc de accident. Centrala pe gaz, lemn sau curent înseamnă igrasie, temperatură neuniformă în cameră şi o căldură uscată, nesănătoasă. Panourile cu infraroşu ne scapă de igrasie, de condens pe geamuri, temperatura este uniformă în toată camera, umiditatea este optimă şi vin, în plus, cu efect antifum, efect antipraf, efect dezodorizant, efect antibacterian. Panourile Sunjoy, comercializate de Nactec, au efecte terapeutice extraordinare, iar cheltuielile încălzirii cu panouri SUNJOY sunt în medie cu 15-20% mai mici decât în cazul încălzirii cu centrala pe gaz şi cu 50% mai mici decât cu centrală electrică”, a mai spus managerul Nactec.
Pentru informaţii suplimentare privind acest sistem de încălzire, accesaţi www.nactec.ro, sunaţi la numărul de telefon 0251.425.790 sau faceţi o vizită la sediul firmei Nactec, aflat pe strada Dezrobirii, nr. 70.
Panourile radiante scad facturile la caldură
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei