22.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPompierii doljeni, la ceas aniversar

Pompierii doljeni, la ceas aniversar

Pompierii doljeni au sărbătorit, ieri, 167 de ani de la bătălia din Dealul Spirii
Pompierii doljeni au sărbătorit, ieri, 167 de ani de la bătălia din Dealul Spirii

Pompierii din cadrul In­spectoratului pentru Situa­ții de Urgen­ță (ISU) Dolj au sărbătorit, ieri, în prezența reprezentanților administrației publice locale și județene, trecerea a 167 de ani de la bătălia din Dealul Spirii.
În Sala Mare a Primăriei Craiova a fost organizată o festivitate în cadrul căreia reprezentanții administrației publice locale și județene le-au mulțumit cadrelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj pentru modul în care și-au făcut și își fac datoria.
Festivitatea a început cu un ceremonial religios, apoi prefectul de Dolj a citit mesajul vicepremierului Gabriel Oprea, adresat tuturor pompierilor. După aceea, prefectul Nicolae Sorin Răducan a explicat că apreciază „modul ireproşabil în care dumneavoastră, profesioniştii din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă «Oltenia», vă desfăşuraţi activitatea în interesul semenilor noştri. Am convingerea că îndeplinirea în bune condiţii a misiunilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă cu care se confruntă judeţul Dolj, fie că este vorba de inundaţii sau incendii, nu ar fi posibilă fără sprijinul dumneavoastră nepreţuit. În această zi cu o deosebită însemnătate, Ziua Pompierilor din România, doresc să vă asigur de întreaga mea consideraţie pentru curajul şi profesionalismul de care daţi dovadă şi vă transmit cele mai calde felicitări, multă sănătate, putere de muncă şi succes în îndeplinirea nobilei şi generoasei meniri“.
Proaspăt „unsă“ subprefect de Dolj, Simona Moise a citit mesajul secretarului de stat Raed Arafat, după care președintele Consiliului Județean Dolj s-a adresat pompierilor și i-a felicitat. „Marcăm astăzi împlinirea a 167 de ani de la lupta din Dealul Spirii, o pagină de referință în istoria națională și un reper de conștiință pentru generațiile prezente și viitoare. Instituție care își onorează pe deplin bogata tradiție, dar care a parcurs și un lung proces de transformări pe drumul către modernizare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dolj se bucură în prezent de respect și încredere în rândul comunității. În calitate de președinte al Consiliului Județan Dolj, vă felicit pentru întreaga activitate pe care o depuneți, zi de zi, în slujba cetățenilor, asigurându-vă de sprijinul și deplina mea considerație“.
În cadrul ceremoniei de ieri, au fost avansați în grad înaintea îndeplinirii stagiului minim trei ofițeri și patru subofițeri din cadrul ISU Dolj, iar craiovenii au putut vedea o parte din tehnica din dotarea pompierilor, care a fost expusă în centrul municipiului Craiova, în fața Teatrului „Marin Sorescu“.
Ziua Pompierilor se sărbătorește pe 13 septembrie, începând cu anul 1953, în amintirea actului eroic al pompierilor militari de pe 13 septembrie 1848, când, sub comanda locotenentului Pavel Zăgănescu, au apărat cazarma din Dealu Spirii de trupele otomane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS