6.7 C
Craiova
marți, 7 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăLocalDoljCei mai buni voluntari, premiaţi

Cei mai buni voluntari, premiaţi

Cei mai activi voluntari din Dolj au fost premiaţi în cadrul galei „Eşti tare, voluntare!“, ajunsă la cea de-a IV-a ediţie. În competiţie s-au înscris zeci de elevi, instituţii de învăţământ, dar şi ONG-uri care au desfăşurat acţiuni de voluntariat. Pentru că au mediatizat şi au fost parteneri ai acţiunilor desfăşurate, Gazeta de Sud şi Alege TV au primit premiul pentru cel mai tare susţinător al voluntarilor, categoria media.

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret – Dolj, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Centrul de Voluntariat Voluntaris şi Centrul de Tineret Craiova, au organizat marţi, 15 decembrie, Gala „Eşti tare, voluntare!“. Proiectul are rolul de a atrage atenţia opiniei publice asupra importanţei voluntariatului şi de a oferi recunoaştere voluntarilor şi proiectelor de voluntariat din judeţul Dolj. Nominalizările au fost făcute de organizaţiile neguvernamentale, instituţiile publice care lucrează cu voluntari, voluntari şi alte persoane. Secţiunile pentru care s-au făcut nominalizări sunt: Cel mai tare voluntar, Cel mai tare proiect, Structuri tineret şi Coordonator de voluntari. Titlul de Cel mai tare voluntar în domeniul artă şi cultură în anul 2015 l-a primit Florentina Preda; Cel mai tare voluntar în domeniul social – Ştefania Dobre, de la Asociaţia Tineretul ONU, filiala Craiova; Cel mai tare voluntar în domeniul educaţiei – Ioan Octavian Gacea de la Asociaţia Junior Chamber Internaţional Craiova; Cel mai tare voluntar în domeniul mediu şi ecologie – Roxana Enache de la Asociaţia RECONECT, iar în domeniul sănătăţii – Maria Loredana Mitroi – Casa de Cultură a Sindicatelor Craiova. Şi cel mai activ voluntar în domeniul sportului a fost premiat la Gala „Eşti tare, voluntare!“, titlul revenindu-i Roxanei Dudu – Asociaţia Sportivă PRO EFS Craiova. Cel mai tare voluntar din Consiliile Şcolare ale Elevilor a fost desemnat Roxana Filip – Consiliul Judeţean al Elevilor Dolj. Din numeroasele proiecte înscrise în competiţie au fost alese cele mai bune. Astfel, cel mai tare proiect în domeniul artă şi cultură a fost ales „Săptămâna Dansului Craiovean“ al Asociaţiei Dance Conspiracy; în domeniul social, proiectul „Sunt activ“ al Asociaţiei pentru Tineri Streets; în domeniul educaţiei, proiectul Asociaţiei Adina Stiftelsen, iar în domeniul sănătăţii – „Aleg sănătos“ al Asociaţiei pentru Tineri Streets. Şi proiectele consiliilor şcolare ale elevilor au trezit interesul juriului. Câştigător în acest an, cu cel mai tare proiect, a fost desemnat Consiliul Şcolar al Elevilor Junior de la Colegiul Național „Nicolae Titulescu“. La secţiunea Structuri tineret, Asociaţia Tineretul ONU – filiala Craiova a fost desemnată cel mai tare ONG. Nici coordonatorii de voluntari nu au fost uitaţi, Aurora Dobre Ungureanu, de la Asociaţia Sportivă PRO EFS Craiova, a primit diploma pentru cel mai tare coordonator.

Premiul special „Andrei“, acordat Mariei Tohăneanu

În cadrul galei, au existat şi două momente speciale în care s-a vorbit despre toleranţă şi violenţă. Invitat special în gala „Eşti tare, voluntare!“ a fost Maria Goreci, mama tânărului care a fost înjunghiat mortal, în urmă cu cinci ani, în Craiova, care a şi înmânat premiul special. Andrei Goreci avea 17 ani şi era unul dintre tinerii care se implicau în activităţi de voluntariat. În memoria lui Andrei a fost acordat acest premiu special care îi poartă numele și pe care l-a primit Maria Tohăneanu, o tânără care coordonează grupuri de dezbatere pentru combaterea violenţei. Dar acestea nu sunt singurele proiecte în care Maria Tohăneanu se implică, de câteva luni ea coordonând proiectul „Cufărul – Magazin de Donaţii“. Prin acest magazin on-line, ce funcţionează pe bază de donaţii, îşi propune să sponsorizeze cât mai mulţi elevi competenţi, fără posibilităţi materiale, pentru a excela în activități şcolare şi extraşcolare. „Vom fi prezenţi în toate instituţiile publice craiovene precum Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, Casa de Cultură «Traian Demetrescu», Biblioteca Judeţeană «Alexandru şi Aristia Aman» şi Filarmonica «Oltenia», pentru organizarea de evenimente de strângere de obiecte şi fonduri. Pot fi donate elementele decorative, accesorii, obiecte de papetărie şi birotică, DVD-uri, cărţi, suveniruri şi nu numai, iar locul principal de depozitare a acestora este Centrul de Tineret Craiova, aflat în incinta Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dolj, din strada Gheorghe Doja, nr. 2. Voluntarii Streets vă invită să aduceţi obiectele pe care doriţi să le donaţi pentru susţinerea performanţei şi promovarea conceptului de «Cufăr-Magazin de donaţii». Sfatul meu pentru toţi tinerii este să se implice în cât mai multe proiecte de voluntariat pentru că toate cunoştinţele pe care le vor asimila le vor fi de folos în carieră!“, a spus Maria Tohăneanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS