Directorul CSS Craiova a spus că, pe lângă stadionul de fotbal și cel de atletism, care sunt în lucru, autoritățile locale ar trebui să ia în calcul și construirea unei săli de jocuri sportive pentru juniori
Cluburile Sportive Școlare (CSS), alături de Liceele cu Program Sportiv (LPS) și cluburile private juvenile sunt considerate baza piramidei sportului de performanță. Dacă în ceea ce privește selecția, se poate observa o creștere a numărului copiilor și tinerilor care vin să practice un sport, problema cea mare este legată de infrastructură, de faptul că sălile și terenurile de sport sunt insuficiente.
Văzând că în Bănie sunt în lucru un stadion de fotbal, unul de atletism și în scurt timp se va amenaja și o sală pentru box, Dan Coșei, directorul CSS Craiova, club finanțat de Ministerul Educației și Cercetării Științifice, a spus că autoritățile locale ar trebui să se gândească serios să construiască o sală de jocuri pentru juniori. Coșei a explicat în cadrul emisiunii „Repriza de Sud“, de la Alege TV, că clubul pe care îl conduce stă prost la capitolul baze sportive în ceea ce privește două dintre cele patru secții, handbal și fotbal.
Meciurile oficiale ale CSS-ului la handbal se dispută în Sala „Ion Constantinescu“, care aparține clubului SCM Craiova. „La handbal avem sala noastră, pe strada Gheorghe Doja, dar nu e regulamentară. Acolo lucrăm cu începătorii. Juniorii se antrenează la Școala 2, la Liceul CFR, la Școala 32 și în Sala «Ion Constantinescu» din strada Brestei. Directorii de școli ne înțeleg situația, ne dau poziții în sală, dar sunt puține, una sau două. Bine că ne lasă cei de la SCM să disputăm meciurile oficiale în Sala «Ion Constantinescu». Și noi, și celelalte două cluburi private de handbal juvenil, HCM și FEFS, stăm prost. De aceea zic că municipalitatea ar trebui să facă și o sală de jocuri pentru juniori. Sunt copii valoroși în Craiova care se pot ridica și ulterior să facă pasul spre cluburi de seniori. Avem atâtea exemple de handbaliști care au început performanța la CSS Craiova. Comparativ, echipa de juniori din Caracal are sală proprie și domină campionatele naţionale. Avem și noi nevoie de sală regulamentară pentru a învăța abc-ul handbalului. Dacă nu poți să exersezi scheme, să arunci de pe extremă, nu prea poți ajunge sportiv de performanță“, a explicat Coșei.
La fotbal, republicanii joacă la Termo, dar ar vrea la Aeroport
Secția de fotbal de la CSS a dat de-a lungul timpului mari jucători, iar unii au ajuns ulterior antrenori valoroși. Acum, juniorii legitimați la acest club se antrenează la Liceul „Energetic“, pe sintetic la „Voința“, dar și la Școala nr. 23, iar echipele de juniori republicani dispută partidele oficiale pe terenul de la Termo. „Avem terenul de la Energetic amenajat de noi, avem și sinteticul de la «Voința», care acum este dat jos să-l schimbăm. Mai facem pe la terenuri private, unde mai dăm și noi ceva pentru utilități, dar nu chirie. Este situația terenului de la Școala nr. 23 din Brazdă și îi mulțumim lui Victor Naicu pentru înțelegere. Republicanii joacă pe terenul de la Termo, dar nu știu dacă o să ne mai lase din vară că am văzut că s-a schimbat conducerea de la CEO“, a completat antrenorul de fotbal, care este în fruntea CSS Craiova.
De curând a apărut baza sportivă a consiliului județean, de la Aeroport, care are și terenuri de fotbal. „Am luat legătura cu cei de la consiliul județean să ne primească și pe noi acolo pentru meciurile oficiale, dar am înțeles că este chiria 300 de lei pe oră. Deci pentru un meci 600 de lei, la care se adaugă arbitrajul și asistența medicală. Ajungem la o sumă pe care nu ne-o permitem“, a mai spus Coșei.
Încearcă un parteneriat cu CSM Craiova la tenis de masă
În ceea ce privește celelalte două secții de la CSS Craiova, echipele de baschet dispută meciurile oficiale și antrenamentele în sala proprie din strada Gheorghe Doja, iar jucătorii de tenis de masă au o sală chiar lângă sediul clubului, pe strada Amaradiei. Pentru secția de tenis de masă, una cu rezultate bune de-a lungul anilor, se încearcă un parteneriat cu CSM Craiova. „Vrem să facem protocol de colaborare cu CSM Craiova, pentru că în prezent avem două fete, Oana Anghelescu și Daniela Bărzoi, care la echipe reprezintă un club din Câmpulung, iar la juniori joacă pentru noi. De ce să nu reprezinte Craiova și la seniori, la individual și la echipe? Sunt niște copii foarte pasionați de ceea ce fac, iar această colaborare cu CSM Craiova i-ar ajuta mult“, a explicat directorul CSS Craiova.