Scăderea numărului de elevi duce și la reducerea cadrelor didactice din unitățile școlare, fenomen care se întâlnește atât la nivelul Craiovei, unde sunt afectați 21 de dascăli, cât și în județ, fiind în situația de restructurare 31 de cadre didactice.
Pentru anul școlar următor, 52 de cadre didactice sunt restructurate. Cei mai afectați de această situație sunt învățătorii. 12 persoane care acum își desfășoară activitatea la școli din Leu, Cioroiași, Vela, Brabova, Leșile, Brădești, Calafat, Calopăr, Scaești, Goiești, Băilești și la Școala gimnazială „Nicolae Romanescu“ din Craiova trebuie să își găsească o catedră în alte unități școlare. Pe discipline, cei mai mulți restructurați sunt la limba și literatura română, și anume opt cadre didactice, dintre care două la Colegiul „Ștefan Odobleja“ din Craiova, și restul de la Școala gimnazială Podari, Liceul Tehnologic „George Bibescu“, Școala Profesională Valea Stanciului, Școala gimnazială Coțofenii din Față și Școala gimnazială nr. 1 Băilești. Urmează matematica, unde sunt cinci restructurați de la Școala gimnazială „Nică Brabu Locusteanu“ Leu, Colegiul „Ștefan Odobleja“, Colegiul „Ștefan Milcu“ Calafat, Colegiul Tehnic „C.D. Nenițescu“ și Școala gimnazială Scaești. Cu excepția învățământului primar, în restul situațiilor nu există catedre libere complete. La limba și literatura română, ca vacante sunt fracțiuni de norme, ce pornesc de la patru ore, la fel și la matematică. Directorii unităților școlare spun, însă, că anul acesta, pe discipline, rezolvarea restructuraților va fi mai dificilă întrucât metodologia pentru mișcarea personalului didactic a dat întâietate cadrelor didactice care împlinesc vârsta de pensionare să solicite prelungirea activității la catedră. Condiția pentru a primi aprobarea era ca în unitatea de învățământ să nu fie restructurări.
O analiză pe unități de învățământ arată că pe primul loc, cu cele mai multe cadre didactice care trebuie să găsească o soluție pentru anul școlar următor, este Colegiul „Ștefan Odobleja“. Opt catedre intră în restrângere de activitate. Directorul colegiului susține însă că, din cei opt restructurați, doar unul este de anul acesta. De altfel, cu mulți restructurați apare și Colegiul Tehnic „C.D. Nenițescu“, Liceul Tehnologic Auto, dar și unitățile școlare din Calafat. Dascălii restructurați trebuie să depună la Inspectoratul Școlar Județean cerere, dosarele cu activitatea și fișa cu punctajul aferent până pe 4 martie. În perioada 9 – 11 martie, trebuie să depună cerere și la unitățile școlare unde doresc să se transfere pentru a obține acordul Consiliului de Administrație. Ședința publică pentru soluționarea restrângerilor de activitate va fi pe 22 martie. „Cadrele didactice care intră în restrângere de activitate sunt de fapt profesori titulari nerezolvați din anii anteriori. Pentru soluționarea restrângerii de activitate, conform metodologiei pentru mișcarea personalului didactic, regula este prin transfer și atunci cadrul respectiv devine titular al unității unde se transferă sau prin detașarea pe o catedră și rămâne în școală până când reușește să se transfere“ a declarat Aurora Simon, directorul Colegiului „Ștefan Odobleja“ din Craiova.
Școlile și disciplinele unde sunt profesori restructurați
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei