18.4 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEducatie Aur și bronz la Olimpiada Națională de Astronomie

Aur și bronz la Olimpiada Națională de Astronomie

Ieri, în sala de festivități a Colegiului Național „Elena Cuza“ din Craiova, a avut loc premierea elevilor care au obținut rezultate excepționale la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică.
Zeci de elevi din toată țara au fost prezenți, în perioada 20 – 24 aprilie, la Craiova, pentru a-și demonstra abilitățile la Astronomie și Astrofizică. „Simpla participare la această olimpiadă reprezintă o performanță“, a spus inspectorul școlar general Lavinia Craioveanu. Pentru a-i felicita pe elevi, la festivitatea de premiere organizată ieri la Colegiul Național „Elena Cuza“ din Craiova a fost prezent și ministrul secretar de stat Gabriel Ispas, care le-a spus elevilor că se așteaptă ca olimpicii de azi să fie cei care vor schimba societatea de mâine. „Învățați nu numai să fiți buni la o anumită disciplină, ci să vă implicați civic. Voi sunteți cei care trebuie să se implice în schimbarea societății, să nu mai lăsați să ajungă în ierarhie oameni care sunt sub nivelul vostru intelectaul și moral. Voi sunteți speranța noastră“, le-a spus ministrul secretar de stat elevilor. De asemenea, la festivitate a fost ca invitat special și prorectorul Universității din Craiova, prof. univ. dr. Radu Constantinescu, care le-a înmânat elevilor premiile acordate de Societatea Română de Fizică.
Cel mai important premiu pentru județul Dolj la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică a fost obținut de eleva Mara Miruna Bucur- Colegiul Național „Carol I“ din Craiova, care a fost medaliată cu aur. „Este al cincilea an în care particip la această olimpiadă. Premiul obținut la această competiție este cel mai important. Până acum am mai obținut două medalii de bronz, una în clasa a X-a și a alta în clasa a XI-a“, a spus olimpica. Pentru rezultatul de la această olimpiadă, eleva Colegiului Național „Carol I“ a primit și un premiu special din partea Universității din Craiova în valoare de 300 de lei. Mara Miruna Bucur este în clasa a XII-a, iar în câteva luni va deveni studentă. Tânăra spune că va opta pentru specializarea inginerie aerospațială. „Rămâne să decid dacă voi opta pentru Universitatea din Craiova sau pentru cea din București“, a spus eleva.
De asemenea, medalii de bronz la această competiție au obținut elevele Elena Alexandra Grecu de la Colegiul Național „Frații Buzești“ din Craiova și Cristina Crăciun de la Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Velovan“ din Craiova.
La festivitatea de premiere, pentru încurajarea celor mai mici participanți, anul acesta s-a acordat premiul „Tânărul astronom“ în valoare de 50 de lei, pentru elevii de clasa a VI-a. La această categorie, din partea județului Dolj au fost desemnați elevii Mihnea Ciocioiu și Cătălina Maria Eremia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS