16.7 C
Craiova
vineri, 4 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalFiii lui bin Laden il vor ucide pe acesta in fata camerelor de luat vederi

Fiii lui bin Laden il vor ucide pe acesta in fata camerelor de luat vederi

Osama bin Laden le va cere fiilor sai sa il ucida in fata camerelor de luat vederi, ceea ce va declansa atacuri asupra unor obiective importante din Londra, Paris sau din Statele Unite, informeaza editia de ieri a cotidianul britanic The Mirror. Fosta sotie a lui bin Laden, Sabiha, a declarat duminica seara ca el le va ordona fiilor sai mai mari sa il impuste decit sa fie capturat.

Sabiha, in virsta de 45 de ani, a declarat ca „acesta va fi semnalul pentru un nou val de teroare. De data aceasta, tintele vor fi Capitoliul din Washington, Big Ben din Londra si Turnul Eiffel din Paris.“ Ea a afirmat ca bin Laden, seful Al-Qaida, despre care se relateaza ca ar mai avea in subordine circa 1.000 de oameni fideli, se afla acum prin padurile Afganistanului, dupa ce a fost scos din tunelurile si pesterile de la Tora Bora, potrivit The Mirror, care citeaza televiziunea rusa.

Despre bin Laden, de 44 de ani, a carui familie are o afacere in domeniul constructiilor, cu miliarde de dolari profit, se spune ca ar avea 15 copii, de la trei sau patru sotii. Sotia sa repudiata Sabiha, care l-a parasit pe bin Laden dupa ce acesta si-a mai luat o sotie, in virsta de 17 ani, a dezvaluit acest plan de sinucidere pe canalul rus de televiziune TV6.

Sabiha a afirmat ca el isi dorea ca moartea si gestul sau de martir sa-i fie filmate de postul de televiziune Al-Jazira, din Qatar. Acest canal de televiziune a transmis, dupa 11 septembrie, mai multe dintre discursurile sale amenintatoare la adresa Vestului. Mama lui bin Laden, Alia, a vorbit duminica, pentru prima oara despre el, declarind ca ea nu este suparata pe el, ci doar dezamagita de ideile si faptele lui. „Ca toate mamele, sint multumita de fiul meu si ma rog la Dumnezeu sa-l calauzeasca si sa-l salveze“, a declarat ea pentru un ziar din Arabia Saudita.

Familia l-a renegat pe Osama in 1994. Pe de alta parte, au fost descoperite noi informatii privind legatura lui cu atrocitatile comise pe 11 septembrie, in America. Intr-o caseta video, de circa 40 de minute, care a fost obtinuta de Pentagon, el descrie pagubele create in jurul celor doua turnuri gemene ca fiind peste asteptari si ii multumeste lui Allah pentru succesul atacurilor. Noua caseta pare sa contina probe ale implicarii lui bin Laden in cele intimplate la World Trade Center din New York si se pare ca a fost gasita intr-o locuinta din Jalalabad. In legatura cu aceasta, vicepresedintele american Dick Cheney a declarat: „In realitate, el pare sa aiba cunostinte serioase despre ceea ce s-a intimplat si nu exista nici o indoiala ca el este raspunzator“.

Pe aceasta caseta, bin Laden declara ca era invitat la o cina cind i s-a spus ca primul avion s-a prabusit izbindu-se de World Trade Center. El a impartasit aceasta informatie altor oaspeti, iar unii dintre ei s-au aratat surprinsi. El le-a spus apoi sa stea pe-aproape, iar atunci s-a prabusit al doilea avion si s-au bucurat. Caseta mai arata ca bin Laden era amuzat de faptul ca unii dintre piratii aerului nu stiau ca era vorba de o misiune sinucigasa. Un oficial american a afirmat: „Este amuzat de faptul ca unii dintre acesti oameni, care au devenit martiri, credeau ca este vorba doar de o deturnare.“ O a doua caseta, care dureaza o ora si care a fost obtinuta de The Mirror in Kabul, pune in lumina ura lui bin Laden fata de America. Respectiva caseta incepe cu vizite ale lui Bill Clinton si George Bush pe sol musulman. „Prioritatea noastra… este sa ne ridicam impotriva Americii“, le spune el luptatorilor Al-Qaida, gesticulind.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS