Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu are, începând de ieri, saloane destinate spitalizării de zi. La inaugurarea saloanelor unde se face spitalizarea de zi au participat reprezentanţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu şi ai Consiliului Judeţean Gorj. Capacitatea totală de cazare este de 69 de paturi, iar saloanele au fost amenajate în corpurile din strada Tudor Vladimirescu şi din strada Progresului, respectiv la Spitalul 700. Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a precizat că spitalizarea de zi ajută mult atât bolnavii, cât şi medicii spitalului, pentru a limita cheltuielile. „Avem 69 de paturi în tot Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Este vorba de spitalizarea de zi şi sunt arondate tuturor secţiilor din instituţie. Contractul cu CAS se poate adiţiona oricând şi se pot face suplimentări. Totul depinde de noi, să facem cât mai multă spitalizare de zi, în funcţie de patologia care ni se prezintă la investigaţie. Personalul medical există. Personalul medical pentru spitalizarea de zi va fi asigurat de fiecare secţie care are pacienţi în acest sector“, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul unităţii medicale din subordinea Consiliului Judeţean Gorj.
Mai multe fonduri pentru spital
Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a mai spus că, prin introducerea acestui tip de servicii medicale, pot fi atrase mai multe fonduri pentru unitate de la Casa de Asigurări de Sănătate Gorj şi nu vor fi blocate inutil secţiile cu pacienţi care nu au nevoie de mai mult de o zi de internare. „Spitalul Judeţean, Consiliul Judeţean au raliat la ideea pe care Ministerul Sănătăţii o are şi am venit în întâmpinarea ei. Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu este capabil şi va atrage un număr mult mai mare de fonduri pentru că spitalizarea de zi este foarte bine plătită prin contractul pe care îl avem cu Casa de Asigurări de Sănătate Gorj, iar pacientul este mult mai mulţumit pentru că nu trebuie să petreacă zile în spital, ci 12 ore, 24 de ore, cât este nevoie pentru analize şi investigaţii, iar noi scăpăm de cheltuielile cu o spitalizare continuă“, a mai spus Tiberiu Tătaru.
Au folosit o magazie şi arhiva
La Spitalul „Tudor Vladimirescu“, saloanele pentru spitalizarea de zi a bolnavilor au fost amenajate într-un spaţiu folosit de ani buni ca magazie sau arhivă, iar la Spitalul 700, saloanele de acest tip au fost amenajate la parter, în spaţiul în care au funcţionat Direcţia de Sănătate Publică şi administraţia spitalului judeţean. Potrivit Letiţiei Găuca, reprezentant al Spitalului Judeţean, saloanele pentru spitalizarea de zi au fost dotate cu mobilier primit ca donaţie de la o clinică din Germania. „Valoarea totală a fost de 338.000 de lei fără TVA. Am folosit un depozit de materiale intraspitaliceşti şi o magazie“, a menţionat Letiţia Găuca, reprezentant al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.