• De Craciun, fotbalistii de la „GP“ vor primi cadouri • „Mosul“ va fi chiar internationalul Gica Popescu
Adrian Popescu a fost capitanul Universitatii in sezonul fast ’90/’91, atunci cind la zece ani diferenta – oltenii au adus in vitrina clubului al doilea event, campionat-cupa. Fotbalist de calibru, caracter deosebit, Adrian a debutat in Divizia A la Universitatea in martie 1981 (la meciul Jiul – Universitatea 2-1), sub culorile alb-albastre jucind pina la finele campionatului ’91/’92. In aceasta perioada a fost selectionat in echipa nationala (sapte jocuri – un gol), participant la CM din Italia. Din vara anului 1992, Adrian Popescu a evoluat in campionatul Elvetiei (Locarno), revenind la Universitatea in sezonul ’95/’96. A contabilizat astfel la echipa lui de suflet 302 partide si 17 goluri inscrise. Din 1999, este unul dintre vicepresedintii Scolii de Fotbal „Gica Popescu“, celalalt fiind Ion Olaru.
Scoala de Fotbal „Gica Popescu“ fiinteaza de aproximativ cinci ani, majoritatea elevilor fiind inscrisi la Liceul „Traian Demetrescu“ din Craiova. Din vara acestui an s-a dat in folosinta sediul scolii, realizat dupa model occidental, iar culorile scolii sint cele ale celebrului club FC Barcelona, rosu si albastru. Ieri, vicepresedintele Adrian Popescu a facut o radiografie a problemelor acestui final de an: „Dupa darea in functiune a sediului nostru de la Hanul Doctorului, datele problemei s-au schimbat radical, in sensul ca activitatea se desfasoara in prezent in conditii normale, mult schimbate in bine. Fara sa ne laudam, dar scoala noastra este una dintre cele mai puternice din Romania, din toate punctele de vedere. Desigur, ne mai trebuie citeva terenuri de antrenament, dar nu reusim, deocamdata, sa cumparam pamint chiar in perimetrul scolii, pentru a amenaja cel putin o arena sau chiar doua necesare pregatirii de performanta. Daca pentru grupele de copii avem conditii de pregatire pe terenurile existente, la juniori republicani inca nu stam stralucit. Gica Popescu intentioneaza sa construiasca o sala de fotbal, dar lipsa terenului ne pune, cum sa spun, bete-n roate in toate proiectele noastre. Altfel, vorbind despre pregatirea elevilor-fotbalisti de la Scoala «Gica Popescu» – aproximativ 300, nascuti intre anii 1983 si 1992, pot spune ca stam foarte bine la capitolul copii.“
Conform celor declarate de vicepresedintele Adrian Popescu, pregatirea la grupele de juniori republicani nu este cea asteptata din cauza unor probleme, cum ar fi: lipsa terenurilor corespunzatoare, dar si pregatirea juniorilor din anii trecuti. Adrian Popescu a completat: „S-a constatat la unii, cum sa spun, o oarecare slabiciune in pregatiri.“ Rugat sa faca aprecieri negative si pozitive privind activitatea tuturor grupelor scolii, Adrian Popescu a evitat subiectul: „Sint probleme de bucatarie interna, le rezolvam noi. Oricum, sintem pe un drum bun. La loturile nationale avem selectionati pe urmatorii: Murdarea, Chirita (antrenor Paul Raducan), Corcoveanu, Naboiu (antrenor Daniel Ciocanescu), Radoi, Badoi, Barbu (antrenor Ovidiu Turcu). La Dunarea Calafat, echipa care activeaza in esalonul al treilea, vom alcatui o formatie reprezentativa, echipa din orasul lui Gica Popescu fiind treapta superioara a scolii noastre. Acolo se va vedea calitatea muncii de la scoala, adica Dunarea Calafat va reprezenta oglinda eforturilor noastre. Din aceasta iarna, antrenorul Marian Bicu va lua in pregatiri vreo sapte-opt jucatori de perspectiva de la grupele «G.P.»: Barbu, Radoi, Troaca, Preda, Voica, Berceanu, Pantu, Dumitru. Dupa perioada de pregatire cu echipa din Divizia C, Bicu se va decide asupra lotului in care va retine si juniori de la scoala. Si probabil unul sau mai multi vor ramine sub comanda lui Bicu pentru campionat, chiar daca esalonul al treilea este destul de aspru. Am vazut insa un junior de 16 ani de la Scoala lui Telespan, care joaca deja in Divizia C. De fapt, esalonul trei este totusi o intrecere matura si competitiva. Dorim promovarea in Divizia B a echipei Dunarea Calafat. «G.P.» trebuie sa creasca jucatori si ca atare abordam, profesional, toate caile spre marea performanta, obiectivul scolii noastre. Anul acesta este unul de tranzitie, in care ne clarificam cu totul problemele unei scoli profesioniste (organizatorice, financiare, de perspectiva etc.), si in 2002 vom trage concluziile de rigoare. Oricum, dorintele noastre si obiectivele performante ale lui Gica Popescu sint foarte clare: Scoala de fotbal «Gica Popescu» trebuie sa creasca fotbalisti adevarati, jucatori care atunci cind pleaca de la «G.P.» sa cunoasca absolut toate tainele fotbalului. La selectii au venit copii care n-aveau nici o tangenta cu ceea ce inseamna fotbal. Sigur, aici este o exigenta aparte. Asa cum lui Gica Popescu i-a placut si a reusit sa fie «number one» tot timpul, si telul scolii care ii poarta numele se subintelege: sa fim tot timpul cei mai buni, apoi sa fim «number one» in Romania!“
Pomul de Craciun va fi organizat pentru toti fotbalistii de la „G.P.“ pe 25 decembrie, atit la sediul din Hanul Doctorului, cit si la restaurantul „Flora“. Cadourile vor fi impartite de un Mos Craciun original, care va fi chiar Gica Popescu.