2.9 C
Craiova
vineri, 13 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAtenție la copii, pe strada Râului!

Atenție la copii, pe strada Râului!

Șoferii care circulă pe strada Râului către Brestei trebuie să fie foarte atenți în dreptul intersecției cu Aleea Fluturi, pentru că oricând se pot trezi cu un copil în fața mașinii. Deși aici nu există o trecere de pietoni, mulți elevi din zonă aleg să scurteze drumul spre școală, folosind Aleea Fluturi și traversând la risc strada Râului. La fel procedează și localnicii, care au făcut potecă peste spațiul care separă sensurile de mers ale străzii Râului.

Majoritatea copiilor care locuiesc pe strada Fluturi din Craiova aleg ca scurtătură Aleea Fluturi ca să ajungă la școală. Drumul are patru metri lățime, 90 de metri lungime, este din pământ și duce direct în strada Râului, o arteră intens circulată. Mulți dintre elevi nu țin însă cont de acest lucru și traversează la risc strada, pentru că pe aici nu există trecere de pietoni. Craiovenii de pe strada Fluturi și din împrejurimi au făcut potecă peste spațiul care separă sensurile de mers ale străzii Râului și nu par speriați de faptul că se expun unui pericol de fiecare dată când traversează prin acest loc nepermis.
Câțiva localnici au luat însă atitudine și au sesizat GdS în legătură cu acest aspect, considerând că astfel autoritățile vor găsi poate o soluție pentru a rezolva această problemă, mai ales că la mijloc sunt și copii. „Nu știm dacă se poate face ceva, dar este o problemă cu această străduță (Aleea Fluturi, n.r.). Este foarte folosită de majoritatea copiilor de aici care merg la școală și care ajung astfel să traverseze strada Râului printr-un loc nepermis, iar traficul este intens. Să vedeți dimineața și la prânz ce este pe alee, cum se duc și vin elevii de la școală, unii chiar de mână cu părinții. Și toți traversează la risc strada Râului. Până acum nu au fost accidente, dar ferească Dumnezeu!“, a declarat Ion Lazăr, care locuiește pe strada Fluturi.

Vineri după-amiază, în interval de cinci minute, nouă copii au traversat strada Râului, venind de pe Aleea Fluturi. Pe lângă aceștia, pe aici au mai trecut patru adulți și o mamă cu un cărucior. „Asta nu e nimic, să vedeți la prânz ce este“, a adăugat Ion Lazăr, care crede că un indicator și o trecere de pietoni ar rezolva problema. „Și eu stau tot în zonă și vă spun că nu se va face nimic. Am încercat și eu să scot în evidență situația asta cu Aleea Fluturi și cu copiii care traversează pe aici strada Râului, dar degeaba. Am scris și pe pagina de facebook a primăriței, am sunat și la primărie, nimic. Am vorbit la un moment dat și cu proiectantul, când se lucra pe Râului, dar mi s-a spus că nu este nici o șansă să se pună aici (la ieșirea de pe Aleea Fluturi în strada Râului, n.r.) un indicator și să se facă o trecere de pietoni. Nu prevede proiectul“, a precizat alt craiovean de pe strada Fluturi.

„Măcar să scăpăm de nămolul de pe alee“

Craiovenii care locuiesc pe Aleea Fluturi speră ca și drumul lor să fie îmbunătățit în vreun fel, după ce strada Fluturi va fi asfaltată (FOTO: Marian Apipie)
Craiovenii care locuiesc pe Aleea Fluturi speră ca și drumul lor să fie îmbunătățit în vreun fel, după ce strada Fluturi va fi asfaltată (FOTO: Marian Apipie)

Pentru că sunt conștienți că solicitarea lor cu trecerea de pietoni de pe strada Râului, în dreptul Aleii Fluturi, este greu de pus în practică, localnicii au ridicat altă problemă. Atunci când plouă, Aleea Fluturi se transformă în mocirlă, spun oamenii, iar pentru copii mersul la școală devine un chin. Strada Fluturi a fost decopertată în vederea asfaltării, iar craiovenii care locuiesc pe Aleea Fluturi speră acum ca și drumul lor să fie îmbunătățit în vreun fel. „Dorința noastră cu trecerea de pietoni cred că e greu de realizat, dar măcar să scăpăm de nămolul de pe alee. Mulți copii folosesc Aleea Fluturi, dar drumul este de pământ, iar când plouă se transformă în mocirlă. Copiii se umplu până sus de noroi, iar unii își spălau odată încălțămintea chiar în fața porții mele, unde era o groapă care se umplea tot timpul de apă. Nu se poate ca într-un oraș mare cum e Craiova să mergi la școală prin nămol“, a afirmat Ion Lazăr.

„Deocamdată au venit să decoperteze pe strada Fluturi, dar dacă au ajuns aici înseamnă că o să vină și cu asfaltul toamna asta. Noi îi așteptăm. Nici nu vă imaginați cum arăta strada înainte, cât de greu se circula. Acum sper să se schimbe lucrurile. Și ar fi bine să nu ne lase nici pe noi, cei care locuim pe Aleea Fluturi, așa. Nu sunt mai mult de 100 de metri de drum, nu cerem neapărat asfalt, dar să nu mai fie nămol. Măcar pentru copiii ăștia“, a spus și Petrică, un craiovean care locuiește pe Aleea Fluturi, nr. 1. „Aleea Fluturi este de pământ, iar când plouă e dezastru. Nu zic să toarne asfalt, dar dacă tot vor fi utilajele în zonă pentru a asfalta strada Fluturi ar fi indicat să pună și pe aleea asta ceva. Nu știu ce anume, pietriș, mixtură, pietre de râu, orice cred dânșii că ar fi bine, pentru a nu se mai face bălți“, a completat Nicu, alt craiovean de pe Aleea Fluturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS