16.8 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgramul "Casa Verde" reîncepe astăzi, iar sute de oameni stau la cozi de trei zile că să prindă fonduri

Programul „Casa Verde” reîncepe astăzi, iar sute de oameni stau la cozi de trei zile că să prindă fonduri

Programul „Casa Verde” prin care persoanele fizice şi juridice primesc bani de la stat pentru instalarea de panouri solare este reluat astăzi după cinci ani de pauză, informează HotNews. În mai multe judeţe din ţară oamenii s-au aşezat la cozi în faţă Agenţiilor de Mediu să fie siguri că prind finanţare.

În Mehedinţi, sute de oameni s-au aşezat la coadă încă de vineri. Au dormit în frig sau au stat la rând cu schimbul că să poată primi bani pentru panouri solare, potrivit TVR. În judeţul Dolj, circa 300 de dosare vor primi finanţare, conform sumelor alocate, aşa că oamenii s-au grăbit să se înscrie pe liste de aşteptare.

La Buzău, aproximativ 200 de persoane erau la coda în faţă Agenţiei pentru Protecţia Mediului Buzău, în noaptea de duminică spre luni, pentru a depune dosarele. Coadă a început să se formeze duminică seară, scrie news.ro.

Peste 100 de persoane s-au aşezat la coadă, luni de dimineaţă, la sediul Agenţiei de Protecţia Mediului (APM) Mureş, pentru a depune dosarele pentru programul „Casa Verde”, unii oameni stand la rând încă de duminică seară, potrivit Agerpres. Cozi de aproape 200 de persoane sunt şi la Ploieşti şi Vaslui, potrivit sursei citate.

Cei care vor finanţare prin programul Casa Verde pot depune dosarul la Agenţiile de Mediu până pe 24 octombrie. Bugetul alocat pentru întreagă ţară este de 94 de milioane de lei, din care 60 de milioane sunt destinate populaţiei şi 34 de milioane persoanelor juridice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS