S-a stabilit un program de două săptămâni, perioadă în care situația deșeurilor din Dolj va fi rezolvată.
Eco Sud SA mulțumește Instituției Prefectului Județului Dolj, pentru invitația la întâlnirea care a avut loc, pe tema situației privind managementul deșeurilor din județul Dolj.
Prefectul Județului Dolj a declarat că este la curent cu punctul de vedere al primăriei și că dorește să cunoască și punctul de vedere al societății Eco Sud, în vederea rezolvării problemelor, în timp util, astfel încât cetățenii să nu fie afectați de o eventuală criză a deșeurilor, care ar putea să apară pe fondul lipsei de reacție a tuturor actorilor implicați în buna gestionarea a tuturor componentelor mecanismului ecologic din județul Dolj.
În cadrul întâlnirii, reprezentanții Eco Sud au prezentat istoricul demersurilor făcute de-a lungul timpului în vederea ajustării tarifului, cu argumentele juridice, economice și tehnice și au punctat iminenta epuizare, în scurt timp, a spațiului de depozitarea în celula 5, cât și necesitatea efectuării lucrarilor la actuala celulă, cu scopul eficientizării spațiului pentru depozitare.
Eco Sud a mai specificat că orice alte interpretări apărute în presă, privind motivul temporizării intrării deșeurilor la Depozitul Mofleni, sunt total lipsite de fundament și reprezintă acuzații grave împotriva societății Eco Sud.
Prefectul Municipiului Dolj, în consens cu autoritățile prezente, cât și cu Eco Sud, au ajuns la concluzia că este prioritară asigurarea unui management corect al deșeurilor în Municipiul Craiova și Județul Dolj, iar protejarea populației împotriva factorilor de mediu dăunători și a răspândirii de boli este foarte importantă.
În încheierea discuțiilor, Eco Sud a primit asigurări din partea domnului Prefect Răducan Nicolae Sorin, că în următoarele două săptămâni vor urma întâlniri de lucru între reprezentanții Eco Sud, Primăria Municipiului Craiova și autoritățile care examinează documentația depusă în prealabil de către Eco Sud, astfel încât, până la începutul lunii decembrie 2016, să fie identificate, aprobate și alocate resursele necesare asigurării continuității servicului public de salubritate și, implicit, menținerea standardelor de igienă și sănătate a populației, la nivel județean.
La întâlnirea organizată de Prefectura Dolj, au mai participat reprezentanții instituțiilor: Garda de Mediu, Agenția de Mediu, Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul de Stat în Construcții.
Eco Sud consideră că implicarea Prefecturii Dolj este un semnal pozitiv că autoritățile sunt deschise la colaborare și dispuse să pună umărul la rezolvarea problemelor singurului depozit autorizat ecologic autorizat din județ, care primește deșeurile cetățenilor, deșeurile stradale și ale societăților comerciale. Depozitul Mofleni, realizat conform planului de gestiune a deșeurilor, este o investiție realizată din fondurile proprii ale societății Eco Sud.
Deschiderea la comunicare a autorităților și reacția pozitivă față de demersurile Eco Sud de extindere vitală a Depozitului Ecologic Mofleni ar trebui să asigure dezvoltarea durabilă a unui proiect agreat de comun acord, responsabilitatea față de protejarea sănătății cetățenilor și promisiunea conservării și protejării mediului înconjurător.
Depozitul Ecologic Mofleni a fost inaugurat în anul 2005, ca urmare a contractului de parteneriat cu Consiliul Local al Municipiului Craiova. Acesta utilizează cele mai performante tehnologii în scopul dezvoltării durabile. Fluxul mediu de deșeuri la Depozitul Mofleni se ridică la 400 de tone zilnic, în condițiile în care depozitul deservește întreg Municipiul Craiova, precum și alte 32 de localități din Județul Dolj, adică aproximativ 420.000 locuitori. Fiind proiectat pentru a asigura depozitarea a cca. 6.000.000 mc deşeuri, se estimează că depozitul va funcționa timp de 39 de ani.
Depozitul Ecologic Mofleni are o suprafață totală de 44,38 de hectare din care: zona de depozitare destinată stocării deșeurilor are o suprafață aproximativă de 39 hectare, iar zona de servicii, destinată serviciilor logistice și activităților de gestionare a depozitului se întinde pe 5,38 hectare.
Contact presă Eco Sud: [email protected]