Pentru Grupul ADE Gas, evoluţia în cadrul unui mediu economic sănătos este o condiţie esenţială pentru dezvoltarea unui bussines, dar nu suficientă. Fiind o afacere cu capital 100% oltenesc, pentru conducerea companiei este esenţial să activeze într-o societate coerentă şi care să îşi poată defini valorile. Trei sunt pilonii care construiesc o comunitate la nivel de reprezentare socială – cultura, învăţământul şi sportul. Fiecare dintre acestea oferă o anume structură de grup în care membrii se regăsesc. Prin urmare, grupul ADE Gas a decis să acţioneze la nivelul fiecăruia dintre aceste elemente pentru a contribui la consolidarea identităţii societăţii.
Învăţământul este primul dintre aceşti piloni, iar pentru susţinerea lui, Grupul ADE Gas a pus la punct un adevărat sistem de sponsorizare al olimpiadelor şi concursurilor şcolare, dar şi al elevilor talentaţi. Pentru conducerea companiei a devenit evident că o investiţie la acest nivel aduce o plusvaloare pe viitor şi ajută la construirea viitorului societăţii.
Cultura este, de asemenea, unul dintre punctele centrale ale identităţii unui grup social. Din acest punct de vedere, Oltenia în general şi Craiova în special se află într-o zonă care şi-a definit ethosul printr-o sinteză unică şi originală a elementelor identitare tradiţionale cu cele moderne. Este motivul pentru care Oltenia a dat cele mai reprezentative forme ale culturii tradiţionale româneşti (cântecul în Gorj, cermica în Vâlcea, ţesăturile şi covoarele în Olt şi Dolj), dar şi momente absolute ale modernismului (Brâncuşi în sculptură, Ţuculescu în pictură, Eugen Ionescu în teatru, Marin Sorescu în poezie). În consonanţă cu aceste valori, Grupul ADE Gas s-a implicat în cele mai reprezentative evenimente care au impus Craiova printre reperele culturale ale prezentului. Este vorba, în primul rând, despre Festivalul Internaţional Shakespeare. Înfiinţat în urmă cu două decenii, festivalul s-a impus în elita manifestărilor teatrale din Europa, alături de cele de la Avignon sau Edinburg, şi a adus la Craiova mari nume ale scenei mondiale, de la Lev Dodin şi Robert Wilson, la Eimuntas Nekrošius sau Thomas Ostermeier. Al doilea eveniment de anvergură pe care Grupul ADE Gas îl finanţează este FESTIVALUL MONDIAL DE POEZIE „MIHAI EMINESCU“. Festivalul este organizat de ACADEMIA INTERNAȚIONALĂ „MIHAI EMINESCU“, înfiinţată la Craiova şi condusă de profesorul Ion Deaconescu. Printre membri se numără nume importante ale culturii mondiale, ca Czeslaw Milosz şi Wole Soyinka, laureaţi ai Premiului Nobel, Ismail Kadare deţinător al premiului Herder, Vincenzo Bianchi – unul dintre cei mai importanţi sculptori italieni, şi mulţi alţii. Ca urmare a prestigiului de care această instituţie se bucură, ea a primit dreptul de a nominaliza cinci scriitori la Premiul Nobel pentru Literatură, situaţie unică în România. Graţie implicării în activitatea efectivă a Academiei, Cristian Berceanu – unul dintre acţionarii ADE Gas, a fost desemnat Managerul General al ACADEMIEI INTERNAȚIONALE „MIHAI EMINESCU“.
Craiova este un oraş în care sportul reprezintă mai mult decât o activitate recreativă de weekend. Pentru craioveni, sporturile, în special cele de echipă, sunt un liant social şi o cale de construire a spiritului comunitar. Acest lucru îşi are rădicinile înainte de 1989, în anii în care competiţiile sportive reprezentau singurul moment în care oamenii simţeau solidaritate în adevăratul sens al cuvântului. Acest spirit s-a păstrat şi dovadă stă faptul că meciurile de handbal, volei sau baschet strâng mii de spectatori în Sala Polivalentă din Craiova. Pentru a menţine viu acest spirit, grupul ADE Gas s-a implicat într-unul dintre transferurile de succes ale handbalului craiovean. Este vorba despre aducerea la SCM Craiova a uneia dintre componentele de bază ale naţionalei de handbal, Valentina Ardean-Elisei. Aceasta a fost transferată în vară de la HCM Baia Mare, la o jumătate de an după ce împreună cu naţionala României a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial desfășurat în Danemarca. Mai mult, Elisei a fost declarată cea mai bună extremă stânga a competiției, fiind inclusă în echipa ideală. Pentru a putea face parte din echipa craioveană, grupul ADE Gas a acoperit diferenţa de bani necesară achitării contractului. Desigur, aceasta este cea mai vizibilă, dar nu singura activitate de susţinere a sportului în zona Olteniei. Echipa de fotbal CSU Craiova beneficiază de sprijinul financiar al grupului ADE Gas, şi astfel craiovenii au putut să se bucure din nou de fotbal la nivelul primei ligi.
Toate acestea sunt doar câteva dintre elementele prin care grupul ADE Gas contribuie la dezvoltarea unei solidarităţi sociale, în consonanţă cu valorile pe care şi-a construit întreaga evoluţie.