Primul planetariu mobil din România revine la Râmnicu Vâlcea, între 27 și 31 martie 2017. Vizitatorii vor putea afla lucruri noi despre univers, constelații, asteroizi, exploratori ai universului, Galileo Galilei sau robotul Curiosity, în cadrul unei serii de proiecții spectaculoase însoțite de prezentări interactive, care vor avea loc într-un dome mobil cu diametrul de 8 metri și înălțimea de 5 metri. Spectacolele vor avea loc la Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, din 27 și până în 31 martie, între orele 9:00 și 18:00.
Proiectul este unul unic prin caracterul său educațional și interactiv. Planetariul Mobil Educațional vine să suplinească lipsa unor astfel de spectacole în multe orașe ale țării.
Prezentarea de la Râmnicu Vâlcea, poartă titlul „Exploratori ai Universului: Galileo Galilei și Curiosity” și va conține o hartă 1:1, însoțită de explicații, informații privitoare la exploratorii spațiului, constelații și planete, dar și o proiecție 3D a unor asteroizi în mișcare, care poate fi urmărită fără ochelari speciali.
De asemenea, cei prezenți la eveniment se vor lăsa purtați de telescopul Hubble în tainele universului, iar la sfârșit vor putea cunoaște un astronaut de pe Stația Spațială Internațională.
Spectacolele se vor desfășura din oră în oră, cu începere la orele fixe. Durata unei proiecții este de aproximativ 50 de minute, iar prețul unui bilet de 11 lei. Domul în care se vor desfășura spectacolele are o capacitate de primire pentru 60 de persoane. Vârsta minimă recomandată pentru vizitatori este de 4 ani, cu însoțitor adult.