17.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalAngajatii de la RULMENTI Slatina au iesit din nou in strada

Angajatii de la RULMENTI Slatina au iesit din nou in strada

La interventia prefectului de Olt, ALRO le-a virat „vecinilor“ un miliard in regim de urgenta

Peste 100 de salariati ai societatii slatinene RULMENTI SA au blocat ieri-dimineata portiunea din drumul E 70 care trece prin fata societatii, pentru a doua oara in ultimele trei saptamini. Oamenii au ocupat strada in jurul orei 12.00, iar Politia Rutiera a asigurat devierea circulatiei pe alte sosele paralele. Ei au scandat „Banii“, „Hotii“ si „Stoenesti“, fiind inconjurati din toate partile de jandarmi. Motivele pentru care au iesit in strada au fost neplata salariilor din luna octombrie si lipsa oricaror posibilitati financiare de a face pregatirile de Sarbatori. Suma necesara pentru achitarea salariilor se ridica la aproximativ doua miliarde de lei, iar ieri-dimineata societatea nu avea nici un leu in cont.

La fata locului au sosit imediat prefectul de Olt, Marin Diaconescu, precum si cadre din conducerea politiei municipale si din IJP Olt. Protestatarii i-au spus prefectului ca au fost mintiti deoarece li s-au promis salariile restante, iar ieri-dimineata li s-a spus ca nu exista bani in cont. M.D, unul dintre cei peste 100 de salariati iesiti in strada, a spus: „La inceputul acestei saptamini a fost afisat la intrare un anunt semnat si stampilat de conducere, cum ca joi, 20 decembrie, ni se vor da lichidarile din octombrie si noiembrie. Joi au spus ca nu au bani. Acum (vineri-n.r.) ne-au mintit ca se duc sa ia bani de la Craiova la ora 9.00, iar pina la 12.00 nu au venit. Am iesit in strada ca nu avem nici un ban de Sarbatori“.

La rindul sau, directorul SC RULMENTI SA, Gheorghe Rotaru, a spus ca pe 20 decembrie a fost aprobat de AGA a societatii planul de reorganizare intocmit de noua conducere: „Planul cuprinde ca principala directie reorganizarea prin resurse proprii sau prin alte resurse. Adunarea generala a creditorilor urmeaza insa sa decida intre lichidare sau reorganizare si sa-si dea sau nu acordul pentru planul intocmit de noi.“ Gheorghe Rotaru a mai spus ca ieri, in jurul orei 13.30, a fost adus in fabrica aproape un miliard de lei de la Craiova, din vinzari de rulmenti.

In urma discutiilor purtate cu noua conducere, prefectul Marin Diaconescu a ajuns la concluzia ca singura solutie pentru moment este convingerea conducerii SC ALRO SA Slatina sa cumpere rulmenti in valoare de un miliard, suma necesara pentru achitarea salariilor: „ALRO a cumparat rulmentii si a virat banii imediat. Am vorbit si cu banca pentru a-si prelungi programul, se vor aduna bani din tot judetul, iar pina diseara (ieri-seara n.r.) oamenii isi vor primi sumele cuvenite“. Prefectul de Olt a discutat citeva zeci de minute si cu salariatii aflati in strada, incercind sa-i determine sa plece din mijlocul soselei si sa intre in curtea fabricii. El a reusit sa-i convinga cu greu. „Daca vreti sa va ajut, deblocati strada. Nu ma duc sa vorbesc cu cei de la ALRO pina nu intrati in curte“, le-a spus prefectul oamenilor. In jurul orei 15.00, protestatarii se raspindisera, iar in fata sediului societatii nu mai era nimeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS